17 януари 2012 г.

Подариха 700 бона на Графа

0 коментара

Радосвет Радев бори стреса в “Дарик радио” с 67 000 лева

Със 700 000 лева европейски пари се уреди поп изпълнителят Владимир Ампов – Графа. Неговата продуцентска и издателска компания “Монте мюзик” ще получи безвъзмездните средства по Оперативна програма “Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” към Министерство на икономиката енергетиката и туризма.

700-те бона са по проект за закупуване на закупуване на нова техника за  аудиовизуални произведения и “подобрен мениджмънт”.  Оказало се, че дълго време студиото на Ампов работело със стара техника. Отпускането на средствата е одобрено в края на ноември 2011 г., а до ноември тази година Графа трябва да похарчи подарените пари за новото оборудване на частната си компания.

Продуцентската фирма “Монте мюзик” ООД е собственост на Владимир Кирилов Ампов и Магдалена Стоянова Сотирова.  Регистрирана е на ул. “Васил Кирков” в столичния квартал “Лозенец”, показа проверка в Търговския регистър. Синът на Кирил Ампов е изключителен мениджър на ...себе си, “Акага” и слабо известните певци Сантра и Кристо, Боряна Бонева – Буба, Искрен Пецов, “Тарантино бенд” и Светла Иванова.

Определени български медии продължават да усвоят европейски пари по безсмислени инициативи. Поредните 90 000 лева е взел собственикът на “Дарик “ радио Радосвет Радев. Проверка в информационната система на структурните фондове в България показа, че по Програмата за развитие на човешките ресурси, “Дарик радио” АД е получило 67 000 лв. за “повишаване ефективността на труда и адаптивността на заетите лица в компанията, чрез участие в професионално обучение и обучение по ключови компетентности”. В действителност обаче парите са прахосани за абсурден курс, при който на служителите на Радев е обяснявано как да разпознават признаците на стреса и как да отстраняват “неговите причини”. Според плана на проекта, репортерите и водещите са тренирали и уменията си за преодоляване на напрегнатите ситуации. По налудничавия проект дори е създаден екип за ефективна борба с стреса, който се породил от бързото разрастване на електронната медия.

По същата програма, друга от фирмите на бизнесмена – “Дарик нюз” ЕАД,  е лапнала 20 бона за повишаване на качествата на компанията като доставчик на информационни услуги.  По проекта са “обучени” 27 лица, работещи електронните сайтове на компанията.

Радосвет Радев е и подизпълнител на проект за 6 млн. лв. по Оперативна програма “Регионално развитие” към строителното министерство. “Дарик” радио и още няколко медии са ангажирани с медийното отразяване на комплексното обновяване на образователната инфраструктура на Община Враца. Медийната компания на чевръстия бизнесмен, известен и като агент “Карак” от ДС, се е уредила в усвояването на 316 000 лв. от Програмата за развитие на човешките ресурси”. Парите са пръснати са реализацията на фестивала    „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”. 

0 коментара:

Публикуване на коментар