24 януари 2012 г.

Любомир Павлов контролира БНТ Свят

1 коментара

Труд“ и „24 часа“се включват в битката за мултиплексите

Собственикът на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов пое контрола над разпространението на една от програмите на държавната телевизия. Едно от фирмите му - „Сателайт БГ“ се оказа доставчик на услуга на БНТ.

Компанията е наследник на Тотал тв, преди това ITV Partner. В началото на миналата година, „Уникредит Булбанк“ разпродава на търг имуществото на „Интерактивни технологии“ АД. Всички нейни активи са придобити от „Сателайт БГ“ на Любомир Павлов и Румен Артарски.
Сред тях е и устройството „телепорт”, с което държавната телевизия разпространява програмата си БНТ Свят през сателита EUTEL SAT. Според последната промяна в Закона за радиото и телевизията, услугата пренос на сигнал и качване на сателит се заплаща на доставчика от държавния бюджет.

Неизвестният досега факт хвърля светлина върху засиления интерес на Любомир Павлов и Огнян Донев върху държавните търгове за мултиплексите за цифрова телевизия. Позицията на доставчик на такава услуга за обществения оператор ще бъде примамлива за всеки притежател на мултиплекс. Медийни експерти прогнозират, че Павлов и съпругата му – журналистката Диляна Грозданова, която създаде ТВ7, не са се отказали от намерението си да стъпят отново на тв пазара През 2005 г. телевизията стартира с кредит от 5 млн. лв., отпуснат от Общинска банка, когато председател на надзорния й съвет е самият Павлов. През 2008 г. Любомир Павлов продава непреборилата се за аналогови честоти телевизия на неизвестен собственик, който впоследствие се оказа австрийски фонд.

1 коментара:

  • 2/01/2012 1:46 сл.об.
    Анонимен :

    От факта, че БНТ Свят е клиент на фирма на Л.Павлов за пренасяне и качване на сигнала на сателит (понеже си няма своя такава станция), не може да се прави извод че съсобственикът в ВГБ контролира държавната телевизия.

Публикуване на коментар