11 май 2010 г.

Срамни въшки налазиха съдия Сантиров

0 коментара
Срамни въшки налазиха в килията арестувания съдия Петър Сантиров. Интимното заболяване, което се влошавало заради лошата хигиена в ареста, не успя да изкара магистрата на свобода. Въпреки опитите на адвокатите му да го освободят, състав на Софийски апелативен съд го остави зад решетките. Заради интимните болежки заседанието се гледа при закрити врата.

Пред съда, защитата представи медицински експертизи, според които състоянието на клиента им се влошавало с всеки изминал ден. Съдът обаче счете, че няма причина лечението да не продължи в ареста, независимо от характера му. Петър Сантиров бе задържан на 1 април тази година по обвинение, че е посредничил на бившия военен министър Николай Цонев да подкупи следовател, който води досъдебно производство. Целта на рушвета била разследващият да събере негодни доказателства срещу Цонев.

Латинското наименование на срамните въшки е фтириос пубис. Въшките са малки паразити, които живеят по човешкото тяло и се хранят с кръв. Те са жълтеникаво-сиви на цвят и са големина около 3 мм. Приличат на миниатюрни рачета. Най-често се намират в окосмените зони около гениталиите. Може да се разпространят и по други окосмени части на тялото, като гърдите, подмишниците, а в някои случаи и по миглите. Въшките се предават чрез полов контакт, контакт на кожа с кожа, чрез облекло или спално бельо. Паразитите могат да намерят подслон по пейки на солариуми или тоалетни чинии, които не се почистват добре. За лечението им специалистите препоръчват специални лосиони или кремове за убиване на въшки и гниди.

0 коментара:

Публикуване на коментар