20 март 2012 г.

Човек на Любен Гоцев иска 540 бона от строителното министерство

1 коментара
Фирма на протеже на лидера на митичния кръг “Монтерей” ген. Любен Гоцев е основният претендент за 540-те бона, които строителното министерство дава за рекламиране на Оперативна програма “Регионално развитие. Пиар компанията на Добромир Дочев  "Зенит адвъртайзинг енд комюникейшънс" е фаворитът в конкурса, който трябва да определи кой ще планира, подготвя и организира разпространението на рекламните публикации в печатните медии. Любен Гоцев е бил и сред съсобствениците на "Чап холдинг", където изпълнителен директор бе Добромир Дочев.

За парите той ще трябва да влезе в люта битка с "Грейн адвъртайзинг" и консорциумът "Аргент - Апра". Добромир Дочев е мажоритарен собственик на "Зенит адвъртайзинг енд комюникейшънс", установи проверка в Търговския регистър. Негов съдружник там е Красимир Кандев. Оказва се, че Дочев е собственик на още 20 търговски дружества, занимаващи се както с пиар и реклама, така и с търговия и с недвижими имоти.  Внимание заслужават фирмите "Зак Аутдор", "Чап медия", "Монодизайн", "Агропро" и "Дрейв", които са редовни получатели на държавни пари. През септември 2011 г. чрез "Зенит адвъртайзинг енд комюникейшънс" Добромир Дочев  взе близо 100 000 лв. от транспортното министерство за изработка на рекламни материали на Оперативната програма "Транспорт". С фирмата си "Монодизайн" пък той е спечелил конкурс на културното министерство за авторски надзор при ремонтните работи на Оперно - филхармоничното дружество в Русе.

Проверката в съдебно – правните регистри обаче показа, че Дочев е в доста близки отношения с консорциума "Аргент - Апра", който в случая се явява негов конкурент. В обединението влизат медийните агенции "Аргент 2002" и "Апра". Съсобственик с Йоана Даракова и управител на "Аргент 2002" е Владимир Денев. Последният е бил партньор на Дочев в друга фирма - "Дрейв" ООД.

Пиар агенция "Апра" пък е сред редовните печеливши на държавните търгове, като последният е със Министерство на земеделието и храните и е от 22 декември 2011 г., показват данните от Агенцията за обществени поръчки. Той е за излъчване на специализирани консултантски рубрики в регионални радиостанции за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони. За това собствениците на фирмата Томислав Цолов и Любомир Аламанов вземат над 300 000 лв. Двамата са организирали и кампания на спортното министерство за насърчаване на здравословния начин на живот за 650 бона. През 2009 г. Цолов и Аламанов правят истински удар, когато правителството на Сергей Станишев им дава 2,4 млн. лв. за популяризирането на честването на 100-годишнината от независимостта на България.  Името на фирмата беше съобщена от трибуната на парламента от премиера Бойко Борисов през 2009 г.

Не по-малко – известен е третият мераклия за държавните пари. Това е пиар фирмата на Мартин Батков - "Грейн Адвертайзинг". Братът на футболния бос Тодор Батков, който от години разпределя рекламните бюджети на Мтел,  държи 70% от дяловете и в "Грийн Мастърс". Същата фирма получи 930 000 лв. от Програмата за развитие на селските райони на земеделското министерство на “популяризирането й”. "Грейн Адвертайзинг" участва и в няколко обединения, като в едно от тях си партнира с агенция "Прайм тайм", която беше пиар на неуспялата кандидатка за президент Меглена Кунева през 2011 г. 

На снимката: Мартин Батков

1 коментара:

  • 7/23/2012 10:06 сл.об.

    МОЛЯ ДА БЪДЕ ПУБЛИКУВАН,ИЗЛЪ4ЕН И РАЗПРОСТРАНЕН СЛЕДНИЯ ПРИЗИВ ЗА ПОМОЩ: АЗ СЪМ НА 26ГОДИНИ,НО СЪМ БОЛЕН ОТ ТЕЖКА,НЕЛЕ4ИМА,ИНВАЛИДИЗИРАЩА БОЛЕСТ,ЗА КОЯТО СА НЕОБХОДИМИ НАД 20000ЛВ.ЗА СКЪПОСТРУВАЩО ЛЕ4ЕНИЕ С ИНСУЛИНОВА ПОМПА.СУМАТА Е НЕПОС...ИЛНА ЗА МЕН,А ОТ ТОВА ЗАВИСИ ЖИВОТА МИ.АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА МЕ СПАСИТЕ ИЗПРАТЕТЕ SMS С ТЕКСТ DMS ZHELEV HA ЕДИНЕН ДАРИТЕЛСКИ НОМЕР 17777/ЗА АБОНАТИ НА GLOBUL,VIVAC...OM И M-TEL/.ЗА ИЗПРАЩАНЕТО НА ДАРИТЕЛСКИ SMS ЩЕ БЪДЕТЕ ТАКСУВАНИ С 1.20ЛВ.С ДДС.ЗА ПОВЕ4Е ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ FACEBOOK PLAMEN JELEV,http://WWW.DMSBG.COM/,0988808864. УНИКРЕДИТ БУЛБАНК: В BGN,IBAN BG62UNCR70001520629251 В EUR,IBAN BG62UNCR70001520629252 АЗ СЪМ 4ОВЕК С ОБИКНОВЕНИ НАДЕЖДИ-ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ГИ ОСЪЩЕСТВЯ.Сложете банер на сайта си (може да свалите банери с бутона в ляво, а може да поръчате нови). Сложете листовки и плакат пред дома си. Пишете във форуми, фейсбук. Пишете ми и давайте идеи: Ако сте съгласни във вашия обект да поставя кутия за известно време, моля, свържете се с meн:или желаете ли4но да ми помогнете,като доброволци или по какъвто и да е друг на4ин ще съм Ви благодарен

Публикуване на коментар