15 март 2012 г.

Синът на Емел Етем натрупа 1 млн. лв.

0 коментара
Само за една година синът на Емел Етем е успял да събере почти 1 млн. лв. Внушителната сума е спечелена от фирма на „Евростар алианс", собственост на 33-годишния Илиан Тошков. Дружеството на наследника на влиятелната особа от ДПС е регистрирано през 2008 г. и се занимава със специфични финансови операции. Въпреки мистериозния си предмет на дейност „Евростар алианс" е реализирало приходи от 858 хил. лева за миналата година. Според отчета парите са от обичайните за ДПС консултантски услуги.

На кого са извършени и какви по-точно са не е посочено. За да консултира анонимните си клиенти, Илиан Тошков е наел подизпълнител, на когото са платени 422 000 лева. Схемата „вземи парите и наеми някой да свърши работата" беше брилянтно разработена от шефа на майка му и лидер на ДПС Ахмед Доган.

Тя лъсна преди две години, когато стана ясно, че Доган е взел 1.5 млн. лв. като консултант по четири хидропроекта от „Минстрой холдинг". Според отчета на „Евростар алианс" по подобен начин е действал и Илиан Тошков. Освен платените на подизпълнителя пари
той се охарчил с още „само" стотина хиляди лева за покупка на автомобили и заплата на тримата си служители. В резултат, без да е свършила почти никаква работи фирмата му отчита печалба от впечатляващите 279 хиляди лева. Освен изкараните лесно пари в отчета има още любопитни числа. Оказва се, че за три години фирмата на Илиан Тошков има по сметките си още 466 000 лева. Част от тях са натрупани по начин, достоен да бъде описан във всички финансови учебници по света. Още през 2008 г., когато фирмата е създадена, тя отчита 60 000 лева приходи.

Точно толкова е и декларираната от „Евростар алианс" печалба. Впечатляващият резултат е постигнат заради липсата на каквито и да било разходи по извършените от фирмата на Илиан Тошков консултантски услуги. Всички те са извършени, без във фирмата да е назначен и един човек или да са дадени пари за канцеларски материали или наем на офис.

0 коментара:

Публикуване на коментар