26 август 2010 г.

Депутат от ГЕРБ прави суджуци

0 коментара
Майстор на суджука се оказа депутатът от ГЕРБ Христо Христов, по прякор Пицата. Герберът, който е областен лидер на партията във Велико Търново, е собственик на най-голямото месопреработвателно предприятие в региона - „Родопа 96“. Комбинатът се намира в Горна Оряховица и произвежда суджук по уникална местна рецепта.

Тайната на горнооряховския суджук се крие в използваните подправки и уникалния климат, който позволява да се развие специфичен вид плесен. Рецептата е 200 – годишна и е характерна само за областта. Сдружението "Раховец 2007", в което освен фирмата на Пицата членуват и "Боби" и "Стефмарк", е кандидатствало пред Европейската комисия за получаване на защитено географско наименование на продуктите им.

Името на търновския депутат нашумя тази година, когато кметът на Горна Оряховица Йордан Михтиев го посочи като основния интригант, убедил ръководството на ГЕРБ да го изключи от партията. Кавгата помежду им пламнала след като не успели да се разберат за няколко инфраструктурни проекта в общината. Миналата година в парламентарната комисия за борба с корупцията бе подаден сигнал срещу Христо Христов. Той бе обект на разследване относно придобиването на месокомбината „Родопа 96”. Първият човек на ГЕРБ в Търновско все още се води собственик и управляващ на предприятието. Фирмата е регистрирана през 1997 г. и е за производство на прясно или замразено месо. Христов членува в две сдружения – във Велико Търново и в Елена. Първото е за местен туризъм, а второто за европейско развитие.

0 коментара:

Публикуване на коментар