12 август 2010 г.

Дянков гони Атанасов от "Информационно обслужване"

0 коментара
Бившият депутат от ДСБ ген. Атанас Атанасов ще бъде отстранен от ръководството на държавната фирма "Информационно обслужване" със заповед на финансовия министър Симеон Дянков.

С него си тръгват още двама от членовете на съвета на директорите - служителят по сигурността на информацията Петко Сотиров и чиновникът от МФ Добрин Пинджуров. От петима членовете на ръководството остават трима. Овакантеното място ще заеме главният международен юрист на МФ Иван Кондов. Промените ще бъдат официално оповестени на 21 септември, когато е извънредното общо събрание на фирмата.

Формално съкращенията в борда на ИО се правят с цел икономии. Реалният повод обаче са разногласията между членовете около бъдещи сделки, свързани с разпродажба на недвижими имоти на дружеството, научи "Сега". Служителите на фирмата са притеснени, че дружеството умишлено се води към приватизация, какъвто бе първоначалният замисъл на Дянков. ИО вече съкрати дейността си, след като през пролетта загуби обществената поръчка за IT обслужване на МФ, която формира основната част от приходите на фирмата. Очакваше се отговорността за провала да понесе изпълнителният директор Чавдар Тодоров. Изненадващо обаче той остава на поста си заедно с бившия шеф на "Икономедия" Бисер Боев, който е съученик на Дянков.

Галя Горанова, в. Сега

0 коментара:

Публикуване на коментар