28 август 2010 г.

Фалшиви дипломи за 1500 лв. в интернет

1 коментара
Фалшиви дипломи за висше образование продават в интернет. Според публикаваната в сайта topobiavi оферта, срещу 1 500 лв. може да си закупите документ - менте от почти всички висши учебни заведения в страната.

Жена на име Ивелина гарантира на бъдещите си клиенти регистрация в Министерство на науката и образованието, както и „100 процента коректност" . В обявата е уточнено, че исканата сума от 1500 лв. е „най-ниската досега“. Вероятно заради кризата, стойността на ментетата е паднала драстично.

След като се осъществи връзката с продавача се плаща „таксата“ и само след четири до пет дни документът е готов. Доброто качество на предлаганите "дипломи" се гарантира с използването на истинските печати на висшите училища и с вкарването на "дипломирания" клиент в регистрите на Министерството на образованието и науката. Документите за средно образование също са многотърсенина черния пазар. Най-вече заради достъпната им цена - от 500 до 800 лева. Бакалавърската степен се продава между 1300 до 1500 лева. Повечето от хората, завършили ВУЗ-ове на черно, използват фалшивите си дипломи в чужбина.

1 коментара:

Публикуване на коментар