19 август 2010 г.

Пак шашма с тотото

0 коментара
Невзрачни реклами примамват народа да пусне фиш за играта 6 от 49 на Българския спортен тотализатар. Картинките с текст „Джакпот 3 000 000 млн. лв.“ са поместени в няколко вестника и са разлепени на всеки пункт, в който се пускат фишовете.

Рекламната кампания има за цел да мотивира изпадналия в съмнения народ и той пак да повярва, че в тотализатора далавери няма и всичко е наред. Отливът от играта започна, след като до 4 август тази година никой не потърси спечеления джакпот, който възлизаше на 6 575 225, 40 лв. Кампанията е абсолютно заблуждаваща, твърдят запознати със схемите за формирането на печалбите пред изданието. Според тях, джакпотът едва днес ще постигне 3 млн. лв., като това изобщо не е сигурно. Проверка показа, че въпреки усилията на спортния тотализатор да върне доверието към лотарията, подозренията на хората изобщо не са намалели и те не са изпаднали в обичайната тото треска. Според продавачите в тото пунктовете има спад сред мераклиите, точещи са на печалбата, която ще се разиграе днес след 17,30 часа.

„Какво да ви кажа? Вече не виждат ентусиазъм. Вече минават попълват хартийките и си тръгват. Това се наблюдава, след като последния път никой не си потърси рекордната печалба. Нормално е. Дори и аз се съмнявам, макар да съм убедена, че почти няма начин да се манипулират нещата. Все пак обаче има такава вероятност“, сподели жена, която 20 години попълва фишове в един от тото пунктовете в столицата. На обратното мнение е изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов. Той каза, че случаят с непотърсения джакпот е първият в историята на България. „За съжаление човекът си остана неизвестен и все още е така“, заяви той. Според него решението да се разпредели сумата между тотализатора и Министерството на спорта е било извънредно и ако нещата се повторят ще се мисли отново.

От ДАНС са заявили, че засега няма намерение да се занимават с евентуали далавери в тотото, тъй като нямало информация за такова нещо.

0 коментара:

Публикуване на коментар