28 август 2010 г.

Ексминистърка става юрист на Петя Славова

0 коментара
Бившият министър на правосъдието Миглена Тачева започва работа при банкерката Петя Славова. От следващия месец дамата става главен юрист на една от фирмите на бизнес дамата - „Феста холдинг“. Дружеството стопанисва верига хотели в страната.

За работата си Миглена Тачева ще получава 8 000 лв.заплата. Тя ще отговаря за изготвянето на юридическите документи на холдинга, ще съветва Славова за вземането при вземането на решения, както и ще проверява законноста на изготвените и получените документи.

Бившият правосъден министър остави на наследничката си Маргарита Попова неразплатени задължения за 333 млн. лв. Според проверка на Попова, Тачева е сключила 37 крайно неизгодни договора за строеж, двата най-скандални от които са на стойност 185млн. лв. Те били отделени за строителството на сградата на Софийски районен съд и съдебната палата във Варна. За сградата на Софийския съд, министерството брои по 3500лв. на квадратен метър. Поръчката е възложена на козлодуйската фирма „Енемона”, скандално известна със скъпия ремонт на Върховния касационен съд, който тогавашният председател Иван Григоров й възложи за абсурдните 11 милиона лв. За Варненския съд Тачева подписала договор за 118млн. лв. с фирма „Валекс” от Трявна.

На снимката: Миглена Тачева

0 коментара:

Публикуване на коментар