28 август 2010 г.

Робинзон от Пирин с булка от Папуа

0 коментара
Един от най-големите български авантюристи Александър Дженгозов пристигна с цялото си семейство от Папуа - Нова Гвинея в родния Благоевград. Авантюристът е в България, за да кръсти в Роженския манастир най-малкото от 6-те си деца - няколкомесечния Терон.

Церемонията е насрочена за 8 август. Докато таткото и мама Вана - красавица от Папуа, уреждаха ритуала, тъмноокият Терон кротко се кипреше в новата си бебешка количка, купена в Благоевград, за да могат родителите му поне него да държат непрекъснато под око. Останалата част от многолюдната фамилия - каките Милена, Елизабет, Руена и Биляна и батко Сашо, събраха очите на благоевградските търговци, след като се юрнаха по магазините и изпонакупиха де каквото им попадна пред очите - играчки, елуреди и много дъвки. Обичат България, защото тук им е страхотно евтино, обясни гордият баща, който де факто е увеличил родния град с 6 - има жители.

След като Терон мине през църковния купел, всичките деца в семейство Дженгозови вече ще са християнчета. Братята и сестрите му до един са приели светото кръщение в Роженския манастир и романтична църква в Габрово. Само най-голямата - 14-годишната Милена, станала християнка в катедралния благоевградски храм “Въведение Богородично”.

Александър Дженгозов напусна родния град през далечната 1990 г. Правил е подводни филми в Австралия, преживял е циклона Джой, живял е като Робинзон на островче с диаметър 500 метра, бил е златотърсач, месеци наред е спял в църква и се е хранел само с банани... През последните години е обиколил няколко пъти земното кълбо, в повечето случаи заедно с цялото си семейство. Непрекъснато му се случва да губи някое от децата си на голямо летище, в “Дисниленд” или зоопарка на Франкфурт. По тази причина Благоевград е любимата му дестинация - на 1-2 години той се завръща тук хем да види майка си, бивша телефонистка в пощата, хем да остави децата да тичат на воля из площада и градинките.

0 коментара:

Публикуване на коментар