25 август 2010 г.

Ветко и Банев впрегнаха сили срещу Дянков

0 коментара
Жалко подобие на черна PR кампания срещу финансовия министър Симеон Дянков спретнаха двама залязващи родни „олигарси“. Хотелиерът Ветко Арабаджиев и ликвидаторът на печеливши предприятия Николай Банев пуснаха на медийната пързалка пиарката си, за да хули вицепремиера и „международното положение“, което създал в родната икономика.

Ветко и Банев имат сериозни проблеми с НАП, тъй като от години са свикнали на обичайните „конструктивни разговори насаме“ с данъчните по жизнено важни за тях въпроси като ДДС и плащане на налози. Сега очевидно номерът не минава и те започнаха да се оплакват, че кризата им стопила богатството, като ги принудила да „слязат от самолета и се качат на Майбах - а“.

През последния месец дамата е редовно „интервюирана“ от жълти вестници, в които тя пуска поредната си порция измислени слухове, странно защо определяни от нея като PR и дискусии по „обществено значими теми“. Разговорите“ с нея са шаблонни, а дори и визитките в различните издания са едни и същи. В тях тя самата се легендира като „легенда в журналистиката и PR-а“. А ако я питат за звездите или пък за най-новите готварски рецепти, тя така завърта разговора, че пак се връща на болната си тема „Дянков“ Дори и за хора, далеч от журналистическата професия е ясно, че въпросните „интервюта“ са платени публикации, чиято прозрачна цел е да накарат министъра да бъде по-сговорчив с когото трябва. Ако пък Дянков не знае с кого трябва – да попита когото трябва.

С всяка изминала седмица плювките срещу финансовия министър регистрират нови и нови висоти, на които с основание би завидял всеки каруцар с дълъг стаж от ромския столичен булевард „Мария Луиза. Според пиарката, вицепремиерът е „тъп“, "касиер-счетоводител от Световната банка“, „особен и некомуникативен“, "крадлив", "смотан", "провалил се икономист" и прочие и прочие. Всичките тези му особености пък се дължали на факта, че израсъл без баща, по разни пансиони около Ловеч, които променили мисленето и днес го направили такъв, че тя дори и да иска не може да го хареса. Освен това въобще не разбирал от икономика и финанси и било чудно защо премиерът Бойко Борисов още не го е уволнил. Пишман-пиарката стига до там, че обвини врага на клиентите си в извънбрачна връзка с 26-годишната си асистентка и разхищение на държавни пари за удоволствия в чужбина. Компания пък му правели други негови авери – прахосници, чиито имена тя щяла да каже, когато му дойде времето.

Сред журналистите отдавна се носят легендарни приказки за "легендарната" журналистка, сега PR-ка. Легендарно е например участието й в едно тв шоу. В изпълнение на поредната поръчка, между другото намира време и да укори от тв екрана премиера Бойко Борисов, че не ставал за нищо. Тя се учудва "защо той не взел отношение" относно реч на гръцкия си колега, звучно описваща качествата на северните им съседи. Откъде да знае "легендарната" госпожа, че тази реч е пълна измислица на шегаджийски блог в интернет.

Възрастната дама обаче не спира да хвали земеделския министър Мирослав Найденов, който се „справял с нещата в земеделието“ и „за разлика от Дянков си разбирал от работата". Дали това "позитивно" отношение не се дължи на договорче за PR – обслужване на ведомството на министъра, прочул се с нелегалния внос на 20-годишно посиняло ирландско месо?, е най-честият въпрос в професионалните гилдии. Това обаче ще се разбере в средата на следващия месец, когато станат ясни лицата, „спечелили“ и лобирали в търговете за информационно обслужване за 3,1 млн. лв. на агроведомството. Или пък вече стартира броенето на земеделските стопанства в страната?

На снимката: Николай Банев

0 коментара:

Публикуване на коментар