13 август 2010 г.

Шибидар Шибидръв

0 коментара
„Да станем световен производител на сперма!“, призова обичащият позата 69 (с изкъпани) министър

Ако някой си мисли, че думите „шибан народ, шибани колеги“ са се изплъзнали неволно от устата на Божидар Димитров, жестоко се лъже. Историкът така си говори и това, че е станал министър, въобще не го притеснява. Шибидар Шибидръв, както вече би трябвало да се казва Димитров, никога не се е свенял да удари право в десятката. Особено любими са му сексуалните теми. Преди повече от 10 г. е принуден да даде писмено обяснение на тогавашния министър на културата Емма Москова, тъй като в парламента избухва скандал по повод негово интервю във в. „Нощен Труд“, в което той откровеничи: “Правех го по 6 пъти на вечер, всеки път по 3 минути. До 25-тата си година, преди да дойда да следвам в София, с българка не бях лягал. Харесвам и двупосочната орална любов, когато жената е добре измита“. Интервюто е по повод изложба на Националния исторически музей „Сексът през миналите векове“. Като истински ценител на женската красота устатият министър преди време беше цитиран от медиите, че никога не би спал със своя колежка, защото те били „доста непривлекателни“.

Буквално след изцепката за „шибания народ“ гръмовержецът изстреля нова серия бисери. „Гледам нашите българки голи, зърната на циците. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката и тогава вътре“, заяви министърът без портфейл в интервю за btv, недоволен от облеклото на поклонниците пред мощите на Свети Йоан Кръстител.

Силен мъжествен и патриотичен заряд има и в размислите на историка за износа на сперма: “Има три начина да се увеличи българското гражданство. Първо като почнеме да се любим повече, а не абортираме. Вторият - в България има 270 000 брачни двойки, които нямат деца, но могат да имат по метода ин – витро. Д-р Щерев пък изнесе данни, които ме потресоха - внасяме сперма от Дания! Извинявайте, ние можем да бъдем световен производител на сперма, ако речем!“ Тук човек трябва да се преклони пред родното производство на сперматозоиди, макар да не е ясно защо останалият свят трябва да се диви на тоз факт.

В предаването „На четири очи“ водещата изрази недоумението си, че рейтингът на Божидар Димитров винаги остава висок, независимо от гафовете. На което той скромно отговаря: “Винаги съм на правата страна“. Популярността му сред хора се дължи на демонстрирания от него патриотизъм. За жалост той най-често е първосигнален, популиски и което е най-лошото – опасен. Неотдавна, Димитров вече като министър вкара страната в дипломатически скандал в Турция и искане да бъдат платени 20 млрд. долара обезщетение на тракийските бежанци. Тогава премиерът го смъмри, че при следващ гаф ще се раздели с него. На въпрос дали ще се извини на Турция, отговори: “Как да се извиня на Турция затова, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия през 1913 г., когато са били прогонени от там?“

Димитров развя Спаска Митрова като знаме в защита на българщината и заклейми македонците така: “Трудно се разговаря с хора, които си вярват, че Господ – Бог е създал три нации на Земята - македоновидна, към която спадат всички бели народи, наричана досега погрешно „бялата раса“, негърска и жълта“. Този тип патриотизъм доставя удоволствие на хора, в които българското проговаря преимуществено в противопоставяне на малцинствата и съседите, а иначе са склонни да оплюват всичко българско в обобщения, подобни на изригнатото от устата на историка откровение за народа. За него няма значение дали нещо е вярно. По-важното е той да го обяви за сензация и да се изказва по темата до припадък. Ако се върнем малко по-назад във времето редно е да се запитаме какво стана с лодката от праисторическата епоха, намерена край Созопол (защо ли пак там) през 2001 г., за която Димитров обяви, че от времето на Ной и потопа.

Сега за да замаже гафа, влезе в ролята на лингвист: “Шибан“ между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума и означава обрулен или набрулен от вейки при буря или бит с пръчки“, обяви той. Което дава право на всички оттук нататък спокойно да „шибат“ с пръчки както историка, така и колегите му министри. Освен скандали, бившият кадър на БСП досега не е сътвори нещо смислено, като се изключат непрекъснатите му появи в медиите. Там той спокойно може да си съперничи с Бойко Борисов, което само по себе си е чудо, не по-малко от откриването на мощите в Созопол. Друг венец в неговите изказвания е сравнението, че траките били като „мутри“ в интервю за „24 часа“. Според историка, траките са били на същото ниво, като съвременните бандити - неграмотни, управлявали са царства с размерите на днешна област и многото пари, които са имали, вместо за пътища, сгради, книги и училища са влагали в съкровища, произведени от перси или гърци. „Ние сме българи в края на краищата, не сме траки!“, възкликва патетично Шибидар, тупайки се в гърдите в стил „Булгар, булгар“. И подчертава, че България е известна по света само с тракийките съкровища. А старобългарските ръкописи са „по-висше изкуство, отколкото сервизите за пиене на тракийските владетели, които издават доста първенюшки вкус“.

Историкът е назначен за министър без портфейл, след като не стана председател на парламентарната комисия по култура заради агентурното си минало. Преди това Божидар Димитров беше депутат от БСП. През 2005 г. той заявява: “Няма да напусна БСП. Аз не съм политическа пеперуда“. Май се оказа не само политическа пеперуда, но „шибана политическа пеперуда. С нетърпение очакваме да видим къде ще кацне следващия път.

Няма как да не поклатим тъжно глави, слушайки обяснението на Шибидар по повод откритието в Созопол, че фалшифицирането на мощи е започнало много по - късно, за да може църквата да извлече облаги от поклоничество. В същото време се вика мощно „Ура“, заради възможността и тук да започнем да извличаме подобни облаги. И започват едни приказки на едро за това как Созопол ще стане втори Йерусалим. За бинзнисе план ли ще става дума или за научно откритие?

Освен мъж и патриот, Божидар Димитров е и сериозен учен. Дълго време пред името му се мъдреше титлата „професор“. Той твърди, че никога не се е титулувал така. Изглежда званието някакси само е залепнало пред името му. Всъщност Божидар Димитров е старши научен сътрудник втора степен от 1985 г.

Зина Соколова, в. 168 часа

0 коментара:

Публикуване на коментар