21 август 2010 г.

Танчев и Маргарита Попова - роднини

0 коментара
Роднини се оказаха семействата на скандалния депутат от ГЕРБ Светлин Танчев и правосъдната министърка Маргарита Попова. Сестрата на депутата, прочул се с лобистката наркопоправка в Закона за наркотичните вещества, е ожъжена за сина на Попова.

Министерският наследник пък работи като прокурор в Софийска районна прокуратура. Въпросът за евентуален конфликт на интереси между министър Попова и сина й е дискутиран често на заседанията на Висшия съдебен съвет. Там шефката на правосъдието обяснява на висшите магистрати, че синът й се явил на конкурс, както и че тя не е лобирала за назначението му.

Странните политически и бизнес връзки между фамилиите на Танчев и съдебната власт обясняват липсата на реакция на прокуратурата, когато опозицията подаде сигнал за извършено престъпление при криминалната промяна на текстовете на Закона за наркотичните вещества. В услуга на собственика на водка „Мери Джейн“ Миню Стайков, Танчев и компания направиха опит да разрешат явната реклама на наркотични вещества в медиите.

Към групичката роднини лобисти се се прибавя и шефката на правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова. Едрата парламентаристка е първа пряятелка с майката на Танчев – бизнесдамата Лиляна Танчева. Депутати твърдят, че Фидосова често е посещавала къщата на семейството в Испания. Преди синът й да попадне в депутатските листи на ГЕРБ, Лиляна Танчева прави опити да го пробута в НДСВ. Чрез Весела Драганова, напористата бизнес дама дори успяла да уреди синчето си евролистите на царската парция през 2007 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар