21 август 2010 г.

Миню Стайков получил милиони за земеделие

0 коментара
1 025 000 лв. е получил алкохолният бос Миню Стайков от Държавен фонд „Земеделие“. Парите са дадени за "модернизиране на земеделското стопанство" по мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони. Милионите са изплатени на фирмата на богаташа ЕТ „Миню Стайков-Комерс“ в края на миналата година, сочат данните на фонда.

Сумата е отпусната за за закупуване на машини, оборудване и съоръжения за обработка на земеделска земя и прибиране на продукцията. Собственикът на „Сис индъстрийс“ („Винпром Карнобат“) Миню Стайков е успял да вземе и четири пъти пари по САПАРД за създаване на нови лозя. Два от проектите дори са били одобрени на една и съща дата - на ЕТ „Рени Стайкова комерс“ за 97 декара лозя и на ЕТ „Миню Стайков комерс“ за 535 декара лозя.


СИС Индъстрис“ на Миню Стайков е производител на водката „Мери Джейн“, върху чиито бутилки е изобразен стрък марихуана. Според опозицията от БСП, именно алкохолният бос стои зад скандала с поправката на Закона за наркотичните вещества, която трябваше да легализира рекламата на дрога в медиите. Пред февруари тази година вицепремиерът Цветан Цветанов е информиран за среща между бившия зам.-шеф на паламента и председател на здравната комисия Лъчезар Иванов и Миню Стайков. На 2 февруари 2010 година в кафе-сладкарницата на хотел "Кемпински-Зографски" в столицата двамата обсъждали сумата, която да бъде платена за прокарването на лобистката поправка. Поисканата сума била 40 000 евро, но алкохолният бос не искал да плати повече от 20 000 евро. За близките отношения между фамилията на Стайков и тази на премиера Бойко Борисов свидетелства и фактът, че другата дъщеря на Цветелина Бориславова- Веселина е гадже на на сина на Миню - Стайко.

0 коментара:

Публикуване на коментар