15 август 2010 г.

Хидрологът Доган стана рецензент на книги

0 коментара
Докато властта се опитва да съди лидера на ДПС за поличитеска корупция, Ахмед Доган запълва времето си с писане на рецензии на нови книги. Едно от партийните издателства „Хермес“ пусна на пазара поредната книга на Самуел Леви „Съвременният политически мит“. Негов рецензент е видният български хидролог и специалист по енергийни проекти д-р Ахмед Доган. Той е написал дълъг текст в традиционния си високопарен стил и объркан словоред.

В рецензията на книгата на Леви, той разглежда хронологически митовете в политиката. В момента, в който почустваме, че сме „заедно в час” и че сме в общ смислов резонанс с автора, започва озарението на ума и рефлексивното съпричествяване към динамиката на действието, пише Доган. По нататък той говори за Героите-Спасители, коите се „появявали от още неутвърдените демократични норми за силно , но понякога били и атрактивно предизвикателство, отклонявайки се от демокрацията до нейното отрицание“.

Вероятно и от тази си дейност, ДПС – лидерът прибира хонорари, макар те да са далеч по – скромни от консултанския му договор от 1,5 млн. лв. за държавни енергийни проекти. Фондацията, в която Доган беше съдружник с последната си мъжка секретарка Ахмед Емин, е пуснала на пазара и ново издание на книгата му „България и новият световен ред“. В нея Доган обяснява вижданията си за мястото на страната в глобалния свят.

0 коментара:

Публикуване на коментар