23 октомври 2010 г.

Дончева: Мутри управляват държавата

0 коментара
Бойко Борисов, Алексей Петров и Слави Бинев са едно и също нещо. Обществото пожела да бъде управлявано от тези, които в ранния преход се биеха по дискотеките и разпределяха ред по „Витошка”. „Това са некомпетентни и неграмотни хора, а обществото не прощава меркантилността”, заяви в предаването "Сеизмограф" бившата депутатка от БСП Татяна Дончева.

Психолози обясняват, че хората имали депресивни състояния и били склонни да се самонараняват. Такъв бил манталитетът и на робите. Саморазрушителното чувство на българина според психолозите бил основният двигател на това да се избере калпав кабинет. По отношение на скандалите, които тресат ГЕРБ-ерите около имотното състояние на вътрешния министър, Дончева коментира, че управляващите трябва да се заровят в лицето Тодор Бояджиев. Според нея трябва да се разбере как кумецът на вътрешния министър Цветан Цветанов става близък на сегашната власт. „Или е познат на патрона на Цветан Цветанов много преди това?”, попита тя. Според Дончева, димитровградският бизнесмен е човек на СИК.

Дончева съобщи за брутална кражба на три тира с цигари от 2000-та година, в която са участвали и действащи полицаи. По-късно открадната стока е била изпратена в складовете на кумеца на Цветанов. Според нея атаката на РЗС и Алексей Петров няма да свърши дотук. По думите й Трактора всячески се старае да пази Бойко, което е нелепо и доста глупаво. „Ако си взел да даваш серия интервюта кажи, каквото имаш да казваш”, посъветва Дончева.


Сегашните управляващи може да са прости, но от сърце искат нещо да постигнат, но когато обществото види, че са като останалите, става много тежко. Не може Красимир Стефанов да тръгва да проверява Цветанов за десет години назад, като разполага с декларации от последните години, смята тя. Татяна Дончева смята, че не съществува никакъв сценарий за опетняването на кабинета. „Няма нужда, за последните 20 години българинът натрупа такава критична маса от неуредени сметки, че е хубаво тази работа да си върви като валяк по нанадолнище”.

На въпрос дали вътрешният министър ще бъде отстранен, Дончева заяви „Не знам дали Цветанов ще бъде отстранен, но колкото по-дълго стои, толкова по-големи негативи ще трупа кабинетът. Не може за две години да си купуваш 200 квадрата с тази заплата и да нощуваш във „Фламинго” до Албена”. „С тези апартаменти Цветанов не единственият от ГЕРБ с черпака до казана”, каза още тя.

0 коментара:

Публикуване на коментар