17 октомври 2010 г.

ГЕРБ се обгражда с кадри на ДПС

0 коментара
Шефът на столичния общински съвет Андрей Иванов от ГЕРБ назначи човек на ДПС за началник на кабинета си. Никола Касабов, който отскоро заема длъжността директор на Секретариата на СОС, бе в общинската листа на ДПС за местните избори през 2007 г., въпреки минималните шансове на движението за пробив в София. 

Постът е ключов, тъй като през него минават всички преписки на СОС. 63-годишният бивш служител на МВР е бил предпочетен след конкурс измежду трима кандидати, увериха от общината. Андрей Иванов го познавал от системата на МВР и не бил наясно с политическото му минало като кандидат-общинар от ДПС, коментираха от кабинета му. Преди да се захване с политика, Никола Касабов бе началник на дирекция "Материално-техническо осигуряване и социално обслужване" в МВР по времето на кабинета "Сакскобургготски". Тогава главен секретар на ведомството бе днешният премиер Бойко Борисов. С идването на власт на тройната коалиция е отстранен от поста.

Изборът на Касабов е интересен с оглед на предстоящите местни избори, тъй като Андрей Иванов се спряга за най-вероятния кандидат на ГЕРБ за кметското място в София догодина.
Това не е единственият кадрови жест на ГЕРБ към ДПС. Топла връзка с движението е и оперативният директор на летище София Николай Кабакчиев, който остана на поста и след смяната на ръководството. Неговата съпруга Ружиета Кабакчиева бе кандидатът на ДПС за районен кмет на Банкя на местния вот през 2007 г. Юристката бе и в общинската листа на движението за София. След идването на ГЕРБ на власт Кабакчиева печели с отявлена преднина конкурса на Агенцията по вписванията за шеф на дирекция "Административно-правно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността".

Галя Горанова, в. "Сега"

На снимката: Андрей Иванов

0 коментара:

Публикуване на коментар