24 октомври 2010 г.

ГЕРБ и ДПС заедно на президентските избори

11 коментара
„Целувката на смъртта“ на ДПС пред вота на 1,6 млн. българи избра ГЕРБ. Въпреки предизборните си обещания да изгони Ахмед Доган и кликата му от властта, лидерът на партията Бойко Борисов е договорил подкрепата на ДПС на президентските избори догодина. В замяна Сокола и най-приближените му са получили гаранции, че няма да им бъде търсена политическа и съдебна отговорност за злоупотребите им с държавни пари през последните 8 г., когато бяха на власт,  съобщиха източници от централата на движението.

В желанието си ГЕРБ да спечели президентските избори, Бойко Борисов тръгна по стъпките на БСП и НДСВ. И двете партии бяха коалиционни партньори на движението. Омразата на българите към Доган се пренесе и върху тях, в резултат на което и социалистите и царистите бяха изхвърлени от властта. Днес НДСВ не присъства в Народното събрание, а БСП спечели едва 40 депутатски места, които дори не са достатъчни за искане на вот на недоверие към правителството. Борисов също пренебрегна вота на избирателите си, а политолози и дори официалният коалиционен партньор Волен Сидеров вече предричат скорошна катастрофа на партията му.

Преговорите с ГЕРБ са водени от бизнес кръга около Христо Бисеров, към който принадлежат Камен Костадинов, Йордан Цонев, Емел Етем и Делян Пеевски. Кликата от политически ренегати, изгонена за корупция от СДС преди години, няма реално влияние сред електората на ДПС. Те обаче набраха икономическа мощ през последните две правителства и чрез интриги успяха да се намърдат на ръководни постове в движението, за да се превърнат в "близки" до Доган. Тази група ръководи медиите на движението и води раболепна политика спрямо управляващата партия с единствената цел да запази богатството си, присвоявано систематично от държавата през последните 8 г.

Доган е получил гаранции от лидера на ГЕРБ, че обръчът от фирми около партията му няма да бъде преследван и ще продължи да се ползва с привилегии в търговете на министерствата. Борисов обещал да не пипа държавните пари в размер на 420 млн. лв.в банката на ДПС; да се прекрати разследването около фирмите, построили сараите в Бояна, имунитет срещу проверки за финансирането на медийната група около в. „Монитор“; за мистериозната смърт на Ахмед Емин и далаверите на основния спонсор на Доган-бившия вицепрезидент на „Мултигруп“ Николай Вълканов. Гаранции за политическо и съдебно спокойствие са получили и бившите министри Джевдет Чакъров и Емел Етем, като за злоупотребите им в екологията и бедствията правителството дори не споменава. Срещу това, на лидера на ГЕРБ са гарантирани минимум 500 000 гласа на изборите догодина, както и подкрепа от медиите на движението, обясняват народни представители от ГЕРБ.

За наличието на договорки между Доган и ГЕРБ се заговори месец след парламентарните избори миналата година. Параметрите на сделката не бяха известни, въпреки че самият Борисов яростно отричаше наличието й. Действията му обаче категорично го опровергаха, най-вече заради силната атака срещу бивши министри от БСП, докато в същото време ДПС дори подкрепяше предложенията на ГЕРБ в парламента. Факт е, че през последната година  хората на Доган не са имали такъв икономически и съдебен комфорт, какъвто им осигури бившият охранител на Тодор Живков. Докато бившите им коалиционни партньори НДСВ и БСП използваха МВР и службите за да подсетят Доган да намали апетита за далавери в министерствата си, то в момента депесарите сякаш са забравени от новата власт. Година, след като официално ДПС „падна“ от власт, нито един бизнесмен или фирма не са поискали да се откъснат от партийния обръч и потърсят закрила в новата власт. Най – показателен е случаят с Николай Вълканов, който продължава да смята Доган за политик с влияние, който може да му осигури достъп до пари от министерства и държавни учреждения. По тази причина, ексшефът в "Мултигруп“ все още е в близки бизнес отношения с вожда на ДПС.

11 коментара:

  • 10/24/2010 2:14 сл.об.

    Не знам кой ви плаща, ама много лъжете в тоя etrud! Тук дори не мога да сложа линкове като доказателство за лъжите ви... Но ги сложих в "Свежо" и хората ще ги видят. Дори вчера, на балотажите в с. Вировско и в с. Каран Върбовка, ДПС подкрепи кандидатите на СДС, а не на ГЕРБ. И ГЕРБ, естествено, спечели! Защо си мислите, че хората са толкова прости, че да се хванат на лъжите ви?

  • 10/24/2010 2:15 сл.об.

    "Коментарът ви ще се покаже, след като бъде одобрен." Е, най-вероятно няма да го одобрите...

  • 10/24/2010 3:04 сл.об.
  • 10/24/2010 5:32 сл.об.

    нещата са тръгнали към катастрофа и това е ясно..

  • 10/24/2010 5:35 сл.об.
    Анонимен :

    До Станева. Не знам дали някой плаща някому, но съм убеден че на теб ти плащат от ГЕРБ. Защото интернет е засипан от твои коментари в сляпа защита на простотиите на властта. Коментарите ти са от всяко време на денонощието, което е изумително. Освен ако досаждането не ти е работа, за което получаваш заплата. Така ли е Станева?Не знам защо въобще ти публикуват коментарите. честно казано

  • 10/24/2010 8:29 сл.об.
    Анонимен :

    А фактите къде са? Линкове, едно-друго?

  • 10/25/2010 10:55 пр.об.
    Анонимен :

    Фактите ли? Ето ви факт - от министерството на Емел Етам след наводненията през 2005 и 2006 бяха източени десетки милиони левове - всеки в строителния бизнес знае как се раздаваха държавните поръчки и срещу какъв процент! И как се проверяваха - нулев контрол! Да сте чували обаче Емел Етем да е разследвана за каквото и да е?
    Вл. Нейчев (да не излизам като анонимка)

  • 10/25/2010 3:17 сл.об.
    Анонимен :

    Нищо ново под слънцето!

  • 10/25/2010 4:29 сл.об.
    Анонимен :

    Да, нито дума от герберите за далаверите на Емел Етем в закритото министерство на бедствията и на дебелака Делян Пеевски в Държавния резерв. За колко са се откупили прасетата от ГЕРБ?

  • 10/29/2010 2:52 сл.об.
    Анонимен :

    До marystaneva
    На балотажа във Вировско ДПС подкрепи ГЕРб. Бях там и зная какво се случи..... продължавайте да лъжете хората безцеремонно. НДСВ, БСП и ДПС подкрепиха ГЕРБ. ВМРО подкрепи Синята Коалиция.

  • 11/04/2010 6:19 сл.об.
    Анонимен :

    Мариянка Станева е в клуба на ГЕРБ във Връбница. Плащат й за това да пише коментари по публикации, които не възхваляват ГЕРБ. Пълна смешница е. Като не харесва нещо почва да обяснява как някой някому плащал. А тя е на заплата в ГЕРБ. Смях в залата. Не й обръщайте внимание и не и публикувайте коментарите. Тая очевидно е ненормална

Публикуване на коментар