5 октомври 2010 г.

Съдят наемателя на Дома на журналистите

0 коментара
Дело срещу фирма на Петьо Блъсков – младши води Съюзът на българските журналисти. Съдебната процедура срещу дружеството „Български имоти – корпорация” ЕООД е свързана с Международния дом на журналистите край Варна. Блъсков плаща наем за ползването на имота. Според организацията, до момента наемателят не е изпълнил нито едно от условията на договорните отношения и продължава да експлоатира базата само и единствено в свой интерес, уточнява сайтът на СБЖ.

Подробностите около делото са обсъдени на заседание на Управителния съвет на съсловната организация, което се проведе във вторник. СБЖ настоява наемателят на имота да изпълнява финансовите ангажименти по договора. Управител на "Български имоти - корпорация" е Данчо Джиков, бивш шеф на надзора Българска търговска банка, която наследи фалиралата Първа частна банка. Компанията е собственост на фирмата "Южен кръст", която е на сина на Петьо Блъсков. Според подписания през декември 2007 г. договор със СБЖ, фирмата трябва да плаща 500 000 лв. годишен наем. Тогава от ''Български имоти - корпорация'' коментираха, че на мястото ще се строи със сигурност. Без тази опция нямаше да се съгласим на сделката, заяви Данчо Джиков. Баща и син Блъскови пък обещаха да налеят над 8.5 млн. лв. в почивната станция.

Международният дом на журналистите се намира между курорта „Св. Св. Константин и Елена” и „Златни пясъци” край Варна. Има 47 дка площ, собствен плаж с пясъчна ивица и три сгради. Най-високата е 10-етажна. Освен нея, в комплекса има още две 4-етажни дълги сгради – едната под крайбрежния път „Варна - Златни пясъци“, а другата над него. Частта от Международния дом на журналистите над пътя е върху 7,5 дка и е свързана с подлез под пътя с долната част на комплекса. Там трябваше да започне строителството на новия хотел.

0 коментара:

Публикуване на коментар