23 октомври 2010 г.

Депутат: Фидосова ме изнасили в тоалетната

0 коментара
“На 22 октомври бях брутално изнасилен от Искра Фидосова в мъжката тоалетна на Народното събрание. Има пукната плочка, а един от умивалниците се клати.” Това написа депутатът от РЗС Емил Василев до медиите.

Той уведомил за случая си колегата си Тодор Великов, а в понеделник ще внесе жалба в комисията за борба с корупцията и парламентарна етика. Бил получил и “поне 100-ина sms от Фидосова с порнографско съдържание”. Настоява да бъдат сезирани ГДБОП и прокуратурата.

Ето и оригиналният текст на народния представител:

Във връзка с невероятно гнусната компроматна кампания срещу лидера на РЗС Яне Янев, се чувствам морално задължен да уведомя медиите, а чрез тях и цялото общество, за обективната истина по фабрикуваните срещу него обвинения в мним хомосексуализъм.

Познавам Янев от близо 11 години, когато възникна политическият проект „Ред, законност и справедливост" /първоначално с наименование НС-БЗНС/. През голяма част от този период съм бил член на националните ръководни органи, включително зам. Председател на партията. Смея да твърдя, че съм един от най-близките до Янев хора. С него сме имали и доста конфликти, включително публични, довели до оставката ми от партийното ръководство, поради което едва ли мога да бъда обвинен в пристрастност.

Затова заявявам:

Никога през тези 11 години не съм виждал Яне Янев в интимна близост с човек от неговия пол, нито съм чувал за такова поведение от трето лице, което обективно и достоверно да твърди, че е било с него в такива отношения. Напротив, всички интимни отношения на Янев, на които съм ставал свидетел, са били само и единствено с жени. Самият той многократно е нощувал в къщи със сегашната си приятелка Галя. 

Поведението на компроматчиците си обяснявам единствено с обстоятелството, че Янев е изключително дискретен по отношение на личния си живот. Не обича да парадира с приятелките си, с цел да ги предпази от гнусотията на българската политика, а може би защото някои от тях бяха журналистки в известни столични медии и сами не желаеха тази близост да бъде афиширана. 

За пръв път, и то едва през тази година, за мнимата му хомосекуална ориентация заговори политик с прякор „Пудела", за когото ми е известно, включително като негов бивш личен адвокат, че е в изключително лоши отношения с Янев, тъй като последният преди време е бил много близък със съпругата му. Стигна се дотам, че координаторът на партия „Атака" за Благоевградския регион открито предлагаше сумата от 40 000 /четиридесет хиляди/ лева на мъж, който публично излъже, че е бил в интимни отношения с Яне Янев. Такъв обаче не се намери, въпреки колосалния размер на подкупа. Затова натопиха зад гърба му „Кигъна", ползвайки се от факта, че наистина се познава с Янев от студентските години, а същевременно живее постоянно в чужбина и заради това няма да реагира на лъжата. Той пък взема, че се върна специално, за да ги даде под съд за клевета. Последва епизод две: режисьорите на тази безумна компроматна сага се обърнаха към хора с доказана хомосексуално ориентация, за да правят намеци, че може би и Янев е от техния отбор. Лице с прякор „Ицо Петрофф" бе наскоро развеждано като маймуна из различните студия и редакции, за да говори двусмислици в тази насока. 

Тъй като всякакви граници бяха преминати от компроматчиците, като юрист аз посъветвах г-н Янев да се обърне с жалба до прокуратурата. След извършената проверка Районна прокуратура - София в лицето на прокурор А. Банкова излезе с постановление от 24.09.2010 г., което за пръв път цитирам пред медиите: „Видно от разпита на Христо Христов, с артистичен псевдоним „Ицо Петроф", същият не се познава с Яне Янев, нито името му се споменава в книгата „Тайните на гей елита 2", край на цитата. А уж за Янев в тази книга имало цяла глава, а „Петрофф" му бил „приятелка". След провала и на тази серия, последва настоящият епизод три. Сценаристите се спряха на вариант „Инсайдър". Т. е. вътрешен на РЗС човек да зопочне да твърди, че лидерът на партията е с гей ориентация. Горкият Светльо! Както разбрах, дадена му е сериозна сума пари и обещания за светло бъдеще от кръга „Котараците", за да „признае", че е имал хомосексуален акт с Янев. 

За негова „чест" той отказал да се самоорезили до такава степен и се съгласил само да твърди, че е бил подложен на сексуални закачки. Все пак не пропусна да си купи скъп спортен мерцедес, с който сега гордо се разхожда по софийските улици. В интерес на истината беше изумително точно информиран за слуващото се в средите на ГЕРБ и често докладваше за взети решения в парламентарната им група още преди да е приключило заседанието й. Редовно играеше мачлета на „Дианабат", включително с участието на премиера Борисов. Това беше единствената причина Янев да го държи на работа - като източник на информация от кухнята на политическия противник. Сега стана ясно, че именно заради информираността си за случващото се в ГЕРБ Светльо е трябвало да бъде харесан и целенасочено внедрен на работа в РЗС - като политически шпионин, а на следващ етап и легитимиран като средство за компрометирането на Янев. Самият Янев сподели с мен, че се е досещал за двойната игра на Светльо, като често му е подхвърлял невярна информация, знаейки, че той ще доложи на чорбаджиите си от ГЕРБ.

Това, че Светльо, макар и толкова млад, е решил да играе ролята на професионален мръсник и след едва няколко месечен стаж в РЗС плюе открито върху десетилетната работа на учредителите, си остава на неговата съвест. Надявам се животът да ми даде шанс да му изтъкна това обстоятелство лично. Това, че ГЕРБ използват подобни способи на политическа борба обаче е наистина жалко. Иначе как да си обясним, че „разкритията" на Светльо, който е уволнен още преди месеци, се правят точно по времето на тежка политическа схватка между ГЕРБ и РЗС? Интересно, какво ли очаква това момче от живота, след всичко, което натвори. Дано не го сполети съдбата на всеки един двоен шпионин. Не мога да повярвам, че е възможно институции като ГДБОП и Народното събрание да се окажат замесени и използвани с компроматна цел. Ако това се случи, по добре да ги закрием. Що се отнася до медиите, надявам се, че обективно ще отразят тази компроматна сага, а не както някои от тях - чрез едностранчиви публикации да търсят жълти способи за вдигане на западналия си тираж. Други уж авторитетни политически ежедневници направо свалиха вече имунитета на Янев и още малко да го вкарат в затвора, цитираха членове и алинеи, позоваха се на несъществуващи източници от разследването, дори си позволиха да злоупотребят с името на известен столичен прокурор. 

Признавам, че затова и аз злоупотребих със статута си на народен представител и лично разговарях по телефона със споменатия в медиите прокурор. Оказа се, че разследване все още няма. Никой от персонала на РЗС не е викан за обяснения. Прокурорът категорично отрече да има досъдебно производство в СГП, спомената жалба на Светльо дори още не била разпределена, а така също изрази недоумение как е възможно името му да се споменава в медиите.

Както се казва, всякакви коментарии са излишни. Жалка и тъжна за българската демокрация и медии родна картинка. След като написаха, че Янев е финасиран от контрабандни канали под опеката на ДАНС, след като Хамстера се оказа негов купувач на гласове къде ли не в страната, след като завзе фабриките за кафе на Юруков, след като го оплетоха в енергийни далавери с ядрено гориво, след като се оказа политически проект едновременно, и на БСП, и на Октопода, след като „Наглите" му били дали пари от отвличанията, след като английските консерватори го изгонили, нищо че лично Камерън го покани на годишната им коференция преди няколко дни в Бирмингам, и всичко това в политическата, а не в жълтата преса, какво толкоз - изкараха го хомосексуалист без да е такъв.

В този смисъл категорично не приемам обяснението, че медиите просто информирали, защото къде тогава остава обществената им отговорност за формиране на общественото мнение? Къде остава здравият разум? Ето защо и аз реших да бъда открит пред медиите и да споделя за едно жестоко издевателство над личността ми. Надявам се това да бъде отразено подобаващо, както се полага на един толкова важен информационен факт. Ако може на първа страница в „Труд" и с ей-такива букви. Още повече, че както извършителят, така и потърпевшият са народни представители. А именно: на 22.10.2010 г. бях брутално изнасилен от съпредседателката на ПГ на ГЕРБ г-жа Искра Фидосова. 

Местопрестъплението беше мъжката тоалетна на Народното събрание. Има пукната плочка, а един от умивалниците се клати. Веднага съм информирал за случая организационния секретар на РЗС г-н Тодор Великов, народен представител. 

0 коментара:

Публикуване на коментар