4 октомври 2010 г.

Шефката на фонд "Земеделие" ще ражда

0 коментара
Изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева е в напреднала бременност и се очаква да роди до дни. Затова тя е в отпуска, а фондът е поверен на неин заместник.  Новината съобщи бащата на Илиева. Иван Илиев опроверга земеделския министър Мирослав Найденов, който обяви пред националното радио, че шефката на фонда е "тежко болна" и затова не била на работа.

“Пътувам си тук аз в колата и слушам земеделския министър Найденов, и чух тази информация колко тежко болна е моята дъщеря. И да ви кажа се възмутих истински, защото дъщеря ми не е болна”, каза по телефона Иван Илиев. Той съобщи, че очаква до два дни да стане дядо и че дъщеря му е в прекрасно здраве. “Някак си не звучи красиво от устата на един български министър да не знае най-близкият му сътрудник къде е”, обясни ядосан Иван Илиев пред БНР. 

Докато отсъства, задълженията й ще бъдат изпълнявани от един от заместниците й Ангел Кинанов.  Той успя да запази поста си и при новата власт, въпреки че на последните парламентарни избори беше кандидат - депутат от ДПС.  В земеделското министерство определят Кинанов като лобист за проекти на обръча на движението, тъй като е в много близки отношения с депутата Корман Исмаилов и шефа на младежката организация на депесарите Джейхан Ибрямов. Има няколко сигнала до ръководството на ГЕРБ за набързо одобрени от Кинанов проекти за еврофинансиране на бизнесмени от орбитата на партията на Доган.  По всяка вероятност ще има нов шеф на фонда, тъй като е недопустимо човек на ДПС, при това със съмнителна диплома от ЮЗУ "Неофит Рилски" да го ръководи, смятат депутати от ГЕРБ.

0 коментара:

Публикуване на коментар