5 октомври 2010 г.

Счетоводител на Гергов стана зам.-кмет

0 коментара
Бивш счетоводител на свинекомплекса на червения бизнесмен Георги Гергов е назначен за зам.-кмет на Пловдив. Георги Търновалийски е новият заместник на градоначалника Славчо Атанасов с ресор „Европейски политики и международно сътрудничество“. Той е предложен за поста от БСП вместо уволнения за корупция Ганчо Колаксъзов.

Освен като че е бил счетоводител на свинарника на Гергов в село Маноле, Търновалийски е бивш регионален шеф на НАП в Пловдив. Той седна на стола на Менда Стоянова, която пък бе прогонена от тогавашната си шефка Мария Мургина. В момента Стоянова е депутат от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в Народното събрание. След дълго мълчание по въпроса Стоянова най-после призна, че смяната й с Търновалийски е станала по поръка на Георги Гергов. Неофициално се говори, че Гергов е искал преди това данъчен чадър за свои фирми, но не го е получил. Самият Търновалийски отхвърля обвиненията с обяснението, че Панаирът е към дирекция "Големи данъкоплатци" и се надзирава директно от София. Той отрече и публичните обвинения на Яне Янев, че е бил служител на Гергов. Въпреки, че съпругата му Паулина бе в борда на директорите на стопанисвания от Гергов панаир, Търновалийски продължава да отрича, че е негово протеже.

Новият зам.-кмет бе първият данъчен шеф, когото правителството на Бойко Борисов, махна от високия пост в Пловдив. Официално бе съобщено, че смяната му е предизвикана от някакви оплаквания на някакви клиенти.

На снимката: Георги Търновалийски

0 коментара:

Публикуване на коментар