25 октомври 2010 г.

Цецка със специално килимче като Тато

1 коментара
Председателката Народното събрание Цецка Цачева почерпи челен опит от Тато. Също като Тодор Живков тя започна да влиза през специален вход в парламента и да минава по специално черно килимче.

Входът е отстрани на сградата и останалите депутати не го използват. Някои от тях недоволстват защо сутрин трябва да се бутат през входа за депутати, а само Цачева минава като царица през специалния вход. Някои недоволстват и заради килимчето, което е специално за Цачева. На практика тя като слезе от колата на НСО стъпва направо на него. Няма никаква възможност шефката на парлмента да се хлъзне или падне пред сградата. Депутатите дълго време роптаеха, че падат редовно по хлъзгавите плочки, докато стигнат до килима, който е само пред входа.

Тодор Живков също е използвал този страничен вход на Народното събрание. През него той дискретно се вмъквал и измъквал от сградата. Предшественикът на Цачева Георги Пирински също използваше специален вход. Неговият бе 20 метра по-нагоре. Както сега, така и по времето на Пирински през него не можеха да влизат простосмъртни депутати.

1 коментара:

Публикуване на коментар