6 октомври 2010 г.

Найденов: Аз съм най-добрият министър

2 коментара
Аз съм най-добрият министър на земеделието от Освобождението на България до днес! Това твърдял пред депутати и съпартийци от ГЕРБ настоящият и пребиваващ временно на поста шеф на агроведомството Мирослав Найденов. Той до такава степен е повярвал в незаменимостта си, че сам разпространявал сред подчинените версията за изключителната си „близост“с премиера Бойко Борисов. Аз съм единственият от министрите, който не е застрашен от уволнение и ще изкарам мандата си, казвал още Найденов, известен в министерството и като Миро Мазното. Прякора той получава в предишното си качество на виден депесар, когато бе назначен и впоследствие уволнен от поста главен секретар на НВМС.

Самочувствието на ветеринаря, доскоро скопявал улични псета и домашни прасета, разсмива и забавлява кротките на пръв поглед депутати от ГЕРБ. Министър Миро вече е обект на постоянни подигравки в парламентарната група. Всеки път когато той се появи в парламента, търновски избраник обявява в стаята на ГЕРБ: “Най – добрият министър на всички времена е дошъл при нас?! Каква чест!“След което групата се залива от смях, разказва депутат. Според народни представители, смешното си свръхсамочувствие министърът очевидно е прихванал от пиарката си. Дамата, бивша кротка учителка по история, се легендира като „легенда“ в кризисния PR. Журналисти и главни редактори обаче се убедени, че единственото с която тя се справя добре са виковете, крясъците и заплахите към тях, когато бъде засегнат неин клиент, платил й стотици хиляди левове, за да му „пиарства кризисно“. Медийният комфорт, платен с 6 млн. лв. държавни пари, очевидно тотално е размътил мозъка на министърчето ни, казват угрижено гербери.

Земеделския министър, прочул се с аферата със старото ирландско месо, не е единствената странна птица, която обитава и ръководи агроведомството. По самочувствие и неадекватно поведение Найденов си съперничи с шефката на фонд „Земеделие“ - 30 (тридесет)-годишната Калина Илиева. Управленското недоразумение на ГЕРБ втрещи обществеността, след като стана ясно, че цели 9 месеца тя успяла да скрие бременността си. За да не изгуби поста, на който очевидно е попаднала случайно, Калинка съзнателно е заблудила премиера и подчинените си, че е „тежко болна“. Тези дни тя ще ражда в столична клиника. В болничния за отпуската тя посочила, че е „тежко болна“ и се нуждае от лечение в чужбина. Илиева вероятно ще се прости с поста си тези дни. С което странните птици в земеделието ще станат с една по-малко.

2 коментара:

Публикуване на коментар