8 октомври 2010 г.

Погнаха митничари с луксозни имения

0 коментара
Над 100 луксозни къщи в Пловдив и предградията са щракнали от въздуха данъчни инспектори, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП). По данни на приходната агенция 90% от заснетите имения в пловдивската околия са собственост на изтъкнати родни митничари, повечето от които избирали за палатите си предградията Марково и Беланица. Част от имотите са в новия квартал Остромила.

Според говорителя на НАП Росен Бъчваров, доста собственици разполагали с по 2-3 луксозни имения. Бъчваров описа едно шикозно имение, заснето от 2000 метра височина, в което спокойно са си припкали сърни и имало голямо езеро с патици. Типична гледка за Пловдив са 3-4 -етажните къщи с басейни и детски площадки, разказа още говорителят на НАП.

По предварителни данни, над 100 имота в Пловдивско вече си имат сателитни снимки. 
В резултат Софийската прокуратура вече се заинтересувала от действията на данъчните, обясни Бъчваров. По думите му има вариант на собствениците на именията да се изчислят данъците и да бъдат платени постфактум, ако се докаже укриване. В случаите с данъчни измами в особено големи размери е възможно да се прибегне и до конфискация на имотите, разясни говорителят на приходната агенция. Екипът на НАП е летял на 100 метра височина, като над някои от имотите са направени по няколко тура. Предстоят и полети над морските и планинските курорти у нас. Летателен час с правителствения самолет струва на държавата 380 лева и данъчните са категорични, че не натоварват излишно бюджета.

0 коментара:

Публикуване на коментар