21 септември 2010 г.

Президентски спонсор ремонтира „Бояна“

0 коментара
Фирма на спонсор на президента Георги Първанов прави ремонт на държавната резиденция „Бояна“. Компанията „Билд инженеринг В.В.Р.“ на перничанина Владимир Лазов извършва освежителни работи в сградата, използвана от държавния глава и семейството му. Строителната поръчка е осигурена с протекциите на Първанов.

Работници на Лазов са правили ремонта на жилището на Първанови в София, както и къща в родното село на Първанов Сирищник. В къщата са вложени 800 000 евро и са отпуснати от ведомството на бившия социалния министър Емилия Масларова.

Името на собственика на "Билд инженеринг В.В.Р." ООД се свързва със собствеността на апартамент на столичната ул. Раковска", за който се носеха слухове, че е подарен на държавния глава от Петър Манджуков. Лазов е сред бизнесмените, които са сред най – близките до Първано. Името на същата фирма излезе и от проверките на комисията по корупция за дейността на Агенцията по заетостта. Лазов е и дарител на "Българската Коледа", която е под егидата на Първанов. През 2005 г. „Билд инженеринг В.В.Р.“ е дарила 1500 лв. Преди време шумен скандал предизвиква и ремонтът на покрива и подпокривното ниво на сградата на Бюрото по труда в Смолян, извършен от фирмата на Лазов. Поправката на покрива е толкова качествена, че след време той се пропуква и започва да капе.

„Билд инженеринг В.В.Р.“ ремонтира и сградата на Агенцията по заетостта на бул. "Дондуков" в София. Направени са две последователни поръчки за смяна на дограмата на предната и на задната фасада. Същата фирма е правила и прословутия ремонт на тоалетните в Агенцията по заетостта. Санитарните възли през 2008 г. са глътнали 32 694 лв. На следващата година са преработени от друга фирма, която е взела за същите тоалетни още 104 672 лв. През лятото на миналата година министърът на спорта Свилен Нейков обяви, че е замразено изграждането на новата национална лаборатория за допингов контрол, което бе възложено също на „Билд инженеринг В.В.Р.“и трябваше да струва на държавата между 6 и 10 млн. лв.

0 коментара:

Публикуване на коментар