17 септември 2010 г.

Дръпната директорка строява учители

0 коментара
Стройте се в редица; Кой ви е позволил да мислите? Този и куп други неадекватни заповеди раздавала на учителите, откакто е седнала на шефския стол, новата директорка на пловдивското училище "Пенчо Славейков" Стоименка Георгиева.

Ако някой се опитал да оспори нейна заповед, тутакси получавал административно наказание или отнемане на класното ръководство. До 14 септември половината от колектива бил пуснат в отпуск и нямало кой да обходи учениците в квартала. Не може да се работи в такова напрежение, жалват се учителите от екипа на най-голямото школо в Столипиново.

Директорката Георгиева отхвърли всички нападки. Строгият ред в училището бил заради изискванията на новата охранителна фирма, с която е сключила договор преди месец. Районът бил рисков, затова трябвало да има ред. Според Кодекса на труда работодателят бил длъжен да осигури ползването на платен годишен отпуск. Всеки от учителите сам написал молбата си. "Кварталът е обходен. Никога обаче на 15 септември не се явяват всички деца. Някои родители се оплакват, че нямали пари за обувки и тетрадки. Но постепенно ще ги обхванем", каза Георгиева. Тя е амбицирана да въведе масово английски, френски и немски.

Миналата година всички учители от Френската гимназия в Пловдив скочиха срещу своя нея, тъй като ги тормозела със закани и оплаквания по всеки повод. На общо събрание те гласуваха предложение даскалицата по английски език Стоименка Георгиева да бъде освободена дисциплинарно.

Дръпнатата преподавателка засипвала институциите в града с безброй сигнали, насочени срещу училището, в което си вади хляба. Тя писала до санитарните инспектори в РИОКОЗ, че столовата и барчето са изключително мръсни, че в кухнята пълзят мишки и хлебарки, а манджите, с които хранят децата – отвратителни. Жалвала се в инспектората по образованието, че в школото има счупени стъкла. Георгиева пишела доноси и срещу колегите си. Когато помощник-директорката я хванала в крачка, че е оформила годишна оценка на преместен след първия срок ученик, тя й се заканила, че ще й строши главата. След като колегите й решили, че не я искат повече в училището, сприхавата дама излязла в болнични и си изключила телефона.

0 коментара:

Публикуване на коментар