6 септември 2010 г.

Баба побърка полиция и Бърза помощ

0 коментара
Пловдивска пенсионерка побърка спешните телефони на 112, полицията и Бърза помощ. 74-годишната баба Блага Иванова навъртя десетки разговори с фалшиви сигнали, за да се забавлява и да изпробва готовността на дежурните екипи. В някои от случаите тя дори засичала времето, в което те реагират на обажданията й.

Забавленията й започнали на 13 юни миналата година, когато пенсионерката позвънила на 166. Ало, елате бързо, стрелят с пушка, може да има вече и убити!, със задъхан глас съобщила тя на полицая. Ченгето регистрирало сигнала, пратило патрулката, но се оказало, че всичко е шега. Дни по-късно скучаещата старица отново набрала спешния телефон. Съобщила, че цигани чупят стъкла в подлеза на ул. “Петър Шилев”. Автопатрул посетил мястото на произшествието. Оказало се, че отново става дума за фалшива тревога. Дежурните отишли при Блага и разговаряли с нея. На въпроса, защо се е обадила, тя отговорила, че полицаите са длъжни денонощно да охраняват подлеза, за да не преминават оттам лица от ромски произход.

Месец по-късно малко преди полунощ бабата отново се активизирала. Позвънила на 166 и съобщила, че има нужда от помощ, защото е заплашена от съседа си със саморазправа. Следващите седмици Блага редовно побърквала дежурните от всички аварийни телефони с най-различни фалшиви сигнали, включително, че е заплашвана със смърт.

Срещу Блага Иванова е повдигнато обвинение и е направена съдебнопсихиатрична експертиза, съобщават от съда в Пловдив. Установено е, че няма данни за психоза, но има специфично личностно разстройство. Според експертите тя е осъзнавала какво върши и може да отговаря пред съда за постъпките си. След намесата на прокуратурата и полицията бабата спряла да подава сигнали менте и да побърква аварийните служби.

0 коментара:

Публикуване на коментар