2 септември 2010 г.

Още 1 милион лева за Доган

0 коментара
Лидерът на ДПС Ахмед Доган взел комисионна от 1 милион лева от сделка – продажба на вакъфски имот в центъра на Пловдив, а първият заместник на партията Касим Дал получил от продажбата на масивната сграда 700 000 лв. Това пише в новия си брой в. "168 часа".

Твърдението е на председателя на мюмюлманско-джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан. Парите били дадени на ръка, в кабинета на Доган, в централата на ДПС от двама посредници, а банкнотите били грижливо опаковани в огромен сак Показания за това е готов да даде пред прокурор един от свидетелите на предаваното на внушителната сума.

Да бъде реализирана сделката за над 3 милиона лева са дали съгласието си бившият главен мюфтия Мустафа Хаджи и тогавашният ръководител на джамийското настоятелство Гюрсел Алиев. Със със солидна сума – над половин милион се замогнал и тогавашният депутат от ДПС Фикрет Сепетчи. Ашим Асан твърди още, че предишният джамийски шеф е получил около 300 000 лева, с които си е купил парцел, върху който е построил хотела си “Филипополис”. Скандалното е, че покупко-продажбата на имота не е осчетоводена в нито един документ по сметките на джамийството и там не са постъпили никакви пари.

0 коментара:

Публикуване на коментар