15 септември 2010 г.

Съдружник на министър олекна с 36 000 лв.

0 коментара
36 000 лв. глоба отнесе бивш съдружник на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Собственикът на винарската изба "Тодоров" и дистрибутора й за България "Винополи" Иван Тодоров е глобен за нелоялна конкуренция. Тодоров и Плевнелиев бяха близки приятели и акционери в компанията "Линднер, която построи Бизнес парка в София.

Глобата на Комисията за защита но конкуренцията е потвърдена от Върховния административен съд. Според антимонополния орган голямата награда на играта "С любоff от Тоdoroff. Обиколи Европа с Todoroff" - едноседмичен круиз за двама по Западното Средиземноморие, превишава законоустановения праг, до който подобни пазарни стимули са допустими. Стойността на екскурзията надхвърля 100 пъти цената на предлаганите продукти, което нарушава Закона за защита на конкуренцията.

В началото на демокрацията Росен Плевнелиев и бившият шеф на фондация „Пирин пее“ Иван Тодоров са едни от първите българи, които получават правото да изпращат наши строителни работници в Германия. Години по-късно Плевнелиев и винарят стават съдружници с крупната немска фирма "Линднер". Компанията построи Бизнес парка в София. Иван Тодоров по-късно бе "поканен" да напусне фирмата, след заплащане на акциите му. Настоящият министър от ГЕРБ прекратява всякакви контакти с него по неизвестни причини.

На снимката: Росен Плевнелиев

0 коментара:

Публикуване на коментар