16 септември 2010 г.

Сокола се скри в Истанбул

0 коментара
Лидерът на ДПС Ахмед Доган спешно е напуснал България заради заведените дела срещу него. Сокола се е скрил в южната ни съседка Турция от няколко седмици и официалните власти не могат да го открият на адреса му в столичния квартал „Бояна“. Той живее в луксозен комплекс, известен в обществото като „сараите на ДПС“.

Новината за бягството на ДПС – шефа съобщи лидерът на ДСБ Иван Костов пред btv. „Миналата седмица излезе информация, че той е в Истанбул. Това беше свързано с обстоятелството, че го търсят, за да му връчат акта от данъчната проверка, която бе извършена”, заяви съпредседателят на Синята коалиция.

Преди дни от БСП и ДПС обявиха, че подготвят вот на недоверие към управляващите, но все още умуват каква да бъде неговата тема. В момента срещу лидера на ДПС тече дело заради хонорара от 2 млн. лева за хидропроекта „Цанков камък”. По същия казис вече има проверка от прокуратурата. Изясняват се обстоятелствата при които мандатоносителят на предишното правителство на Тройната коалиция е получил рушвета от частната компания „Минстрой холдинг“ на приятеля му Николай Вълканов.

Междувременно шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов съобщи, че Доган е наказан за закъсняло регистриране по ДДС. Има установено закъснение в регистрацията на ДДС, макар и много малко. По съответния ред е съставен акт за нарушение и съответното наказателно постанолвление, заяви Стефанов. Констатираното нарушение е за получени от лидера на ДПС 458 000 лв. през 2008 г. Стефанов допълни, че НАП е изпратила писмо до прокуратурата, с която информира за всички ревизии около Доган. Цялата проверка се води от ВКП и се наблюдава от Комисията за борба с корупцията.

0 коментара:

Публикуване на коментар