9 септември 2010 г.

Бисеров с две къщи в центъра на София

0 коментара
Фирма, близка до варненската групировка ТИМ е станала наемател на депутата от ДПС Христо Бисеров. Скандално известната къща в центъра на София, купена докато Бисеров се подвизаваше по върховете на СДС, е превърната в увеселителен център.

Неин наемател е агенцията за организиране на корпоративни и детски партита „Фиоре арт студио“. Справка във фирмения регистър ДАКСИ показва, че собствениците на „Фиоре арт студио“ - „Кобина ЕООД“ имат интереси в авиационния бизнес. Чрез притежаваната от тях „Молет“ в края на 2006 г. бяха избрани за концесионер заедно с германската компания „Фрапорт“ на летищата във Варна и Бургас. Още тогава неофициално се твърдеше, че зад българските участници в концесията стои варненската групировка ТИМ. Три години по-късно това е факт - акциите на „Молет“ официално стават собственост на „Химимпорт“.

Междувременно преминалият в ДПС депутат Христо Бисеров спазва традицията и попълва имотната си колекция с още една перла. Триетажната къща в съседство със стария имот се води на името на съпругата му Мария. Домът е закупен за 145 000 лв. В същото време първият дом на хасковския депутат Бисеров е заложен в банка. Ипотечният кредит е 150 000 евро. Според декларациите, бившият провинциален адвокат Бисеров притежава и наследствен офис в Хасково, а също и 23 дка ниви в село Бисер, община Харманли.


Христо Бисеров като политик е преминал през 5 партии. Тръгнал е от „Екоглансот“ в началото на 90-те години. След това отива в Зелената партия, която се слива в СДС. Лидер е на Консервативната екологична партия. В СДС се издига до главен секретар, сочен е и за сив кардинал на сините. След конфликт с Иван Костов напуска синята коалиция. През 2001 г. Бисеров създава „Екип за изследване на политиката“. Последната му засега политическа любов е ДПС.

Светлана Баталова, 168 часа

0 коментара:

Публикуване на коментар