29 септември 2010 г.

100 млн. лв. за подслушване

0 коментара
100 млн. лв. ще получи Министерство на вътрешните работи за подслушване. Парите за заложени в бюджета за следващата година на ведомството на вицепремиера Цветан Цветанов.
Решението за отпускането на огромната сума на фона на кризата, липсата на пари и орязването на средствата за останалите министерства, е предизвикало скандал по време на заседанието на правителството в сряда. Единствено бюджетът на МВР е увеличен с 50 млн. лв., което е 5 % повече от парите тази година. Държавната субсидия за силовото ведомство ще бъде 980 - 990 млн. лева, уточнява "Труд".

Всички останали министри са получили по - малко пари, въпреки протестите им. Срещу финансовия министър Симеон Дянков са скочили двама министри – на културата Вежди Рашидов и на образованието и науката Сергей Игнатов, съобщиха депутати от ГЕРБ. И двамата остро са възразили срещу поредното орязване на бюджетите, което ще доведе до масово недоволство в сферата на културата и образованието. Не може за подслушване да се дават 100 млн. лв., а за култура - 80 млн., заявил Вежди Рашидов, срещу когото има силни брожения в арт средите заради закриването на театри. Парите за образование са орязани най-много в частта за капиталови разходи. Намалението е с 23%, или от 4 млн. лева. През 2011 г. те ще бъдат 3 054 000 лева. Това означава, че и догодина няма да има пари за ремонти или нови строежи.

0 коментара:

Публикуване на коментар