8 септември 2010 г.

Масларова се окичи с доцентска титла

0 коментара
Бившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова е назначена за доцент в Катедра „Социални дейности“ при Медицинския факултет на Тракийския университет. Назначението е станало в началото на август със заповед на ректора след спечелен конкурс.

Конкурсът в катедра „Социални дейности“ е бил обявен още през миналата учебна година и публикуван в Държавен вестник след пенсионирането на проф.Костов, уточни ръководителят на катедрата проф.Веска Шошева. Емилия Масларова е участвала в конкурса, а изборът на титуляра е бил направен от Висшата атестационна комисия в началото на юли.

Проф. Шошева коментира, че до конкурс във ВАК не се допускат лица без докторска степен. Справка в Интернет показва, че родената в Якоруда Емилия Радкова Масларова е завършила висше икономическо образование във ВСИ „Карл Маркс“ (сега УНСС), а от 1983 г. е специализирала в Икономическия институт при БАН, където е получила докторска степен по икономическите науки, а след това става старши научен сътрудник и завеждащ секция в Министерството на икономиката и планирането, където я заварва промяната на 10 ноември 1989 г. В биографията си Масларова има три предходни депутатски мандата и два министерски поста – в правителството на Димитър Попов и на Сергей Станишев. Понастоящем е депутат от БСП със свален имунитет заради разследване на прокуратурата за длъжностно присвояване и за извършване на престъпление по служба, свързано с реконструкцията на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора. До края на годината се очаква обвинението срещу нея и още трима старозагорци (плюс бившия главен секретар на МТСП) да бъде внесено в съда.

След спечелването на конкурса в Тракийски университет бившата социална министърка си е подала документите в „Личен състав“, вследствие на което е издадена ректорска заповед за назначаването й. Тя ще чете лекции за управление на социалната работа. Към ден-днешен обаче в Катедра „Социални дейности“ не са наясно дали Масларова ще бъде редови преподавател, тъй като по закон тя няма право да е едновременно депутат и да работи на щат в Медицинския факултет. Предполага се, че бившата социална министърка и настояща доцентка ще излезе в неплатен отпуск, докато приключи мандатът й в Народното събрание, и ще води лекции без хонорар.

0 коментара:

Публикуване на коментар