18 август 2010 г.

Чичо Митко ще строи пазар в Пловдив

0 коментара
Фирма на скандалния бивш зам-министър на земеделието Димитър Пейчев ще строи „Четвъртък пазара“ в Пловдив. Пловдивчанинът се прочу по света и у нас, след като използва държавната служба, за да „отпусне“ на жена си Халина и дъщеря си Галина близо 3 млн. лв.за „земеделска работа“.

Новата афера на Чичо Митко лъсна по време на първата копка на новото тържище в Града под тепетата. На официалната церемония, чиновници от общинската администрация представят строителя на пазара – софийската компания „Евроремонтстрой“. Минути по-късно се оказва, че те са наели фирмата на Пейчев "Тракия РМ" за подизпълнител. На площадката от ранна сутрин бяха паркирани четири фирмени камиона и багер. В приповдигнато настроение на церемонията се появи и Димитър Пейчев, който веднага обяви, че очаква общината да внесе първата вноска от парите за ремонта, твърдят пловдивски медии.

Новият пазар ще струва на градския бюджет 1 616 676 лева без ДДС. Строежът на новия Четвъртък пазара стартира най-после вчера след близо 3-годишно забавяне. Тържището ще бъде готово за 11 месеца. Евроремонтстрой“ „спечели“ конкурса за обществената поръчка в общината през октомври на 2007 г., но строежът се отложи заради поредица от неясноти и спорове за обекта.

0 коментара:

Публикуване на коментар