16 август 2010 г.

Катуница на бунт срещу Цар Киро

1 коментара
След двадесет години демокрация и свободен бизнес в страната не е ли вече време и ред държавата да провери произхода на имотите и инвестициите на Кирил Рашков. За това настояваха вчера инициативен комитет от Катуница. В селото ни става страшно, защото Рашков възпроизвежда арогантното си отношение на заплахи и саморазправа и у наследниците си, внуците му се държат опасно агресивно, разказват катунчани.

Поименна подписка от близо триста жители на селото е официално депозирана до районна прокуратура-Асеновград в края на март 2010-а г.. Моля да извършите проверка и да вземете адекватни мерки за спазване на закона и държавността. Потърсете отговорност от лицето Кирил Рашков, въобразил си, че е безконтролен феодал, пише дословно в сигнала до прокуратурата.

След три месеца отговорът от прокуратурата е факт и от него става ясно, че е проверяван един-единствен инцидент за закана за убийство от Кирил Рашков към група млади мъже в Катуница - Димитър Васев, Веселин Христов и Атанас Янчев. Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство . Подобни случаи на улични заплахи и нагло държание са почти ежедневие- чували сме от Кирил и внуците му какви ли не заплахи - как ще отвлекат дъщерите ни и ще ги направят проститутки, как ще събере пет хиляди цигани, за да подпалят когото си решат, как ще заколи тоя и оня и какво ли още не, потвърдиха вчера тримата мъже.

В Катуница настояват специализираните институции най- сетне да проявят интерес към произхода на парите на Рашкови. В момента семейството има автомобилен парк за над половин милион лева, имоти и се строят нови къщи . Кой е легалният бизнес, къде са платените данъци. Тези хора са пред очите ни и ние не знаем те нещо да работят, след като официално и дестилерията е иззета, настояват местните хора. Те припомнят как в началото на 2007 година Цар Киро получи присъда по наказателно дело за присвояване на близо деветдесет декара общински имоти едва от хиляда лева. Тогава Кирил Рашков заяви пред Темида, че е безработен, няма доходи, не е добре със здравето и затова даже и пробационна мярка няма да може да понесе.

1 коментара:

Публикуване на коментар