12 август 2010 г.

Найденов върна на работа Симеон Манасиев

0 коментара
Тихомълком и без много шум, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов върна на работа разследвания за корупция парламентарен секретар на ведомството Симеон Манасиев. Чиновникът бе отстранен от работа преди два месеца след като гръмна скандалът с двойната субсидия от Фонд „Земеделие“, прибрана от свинекомплекса на баща му във Варненско.

Манасиев е върнат на поста и отново е член на политическия кабинет на министъра. Името му фигурира в сайта на ведомството.

В началото на юни, с неохота земеделският министър отстрани временно Манасиев, след като стана ясно, че е замесен в схема за източване на целеви субсидии. Фирма, свързана с чиновника е взела субсидии два пъти за едно и също нещо. По линия на свиневъдството се допуска тази помощ да е не повече от 130 000 лв. за една животновъдна единица. Фирмите „Манекс сън” и ЕТ „Манекс”, стопанисващи свинекомплекса във варненското село Слънчево обаче вземат двойна субсидия. По неясни причини, веднъж той се отчита като един, а друг път като два отделни обекта. Собственик на дружествата е бащата на остранения чиновник - Наско Манасиев. Последният и министърът са в близки отношения от времето, когато Найденов беше главен секретар на НВМС. Вероятно това е и причината за връщането на държавна служба на Симеон Манасиев.

0 коментара:

Публикуване на коментар