20 декември 2012 г.

Гръмнатият Божилов бил шофьор на Пашата

0 коментара
49-годишният Петър Божилов, който на 16 декември беше убит в гръб при съмнителни обстоятелства в местността „Елата“ на 5 км от софийското село Плана, е бивш шофьор на Румен Николов – Пашата. 

Той е назначен на ръководен пост в Министерство на физическото възпитание и спорта с протекциите на ексшефа си, който е бивш съдружник на премиера Бойко Борисов и все още поддържа топли отношения с него. Откакто Свилен Нейков е спортен министър, 14-15 бивши гребци заеха сладки постове в търговските дружества на ведомството, през които минават милиони левове. Източници от ведомството твърдят, че Божилов е бил истинският шеф на спорта, който взимал управленските решения във ведомството, пише mignews.info.

Бившият гребец Петър Божилов, с прякор Пешо Поялника, е завършил ВИФ „Георги Димитров”. През ноември 2009 г. Свилен Нейков го назначава за шеф на „Национални спортни бази” ЕАД. Поялника е натоварен да отговаря за Националния стадион “Васил Левски”, зала “Арена Армеец”, базата “Белмекен”, “Спортпалас” във Варна и още няколко големи спортни обекта. В последната година Божилов работи активно да се деактува теренът около националния стадион “Васил Левски” в Борисовата градина, който е държавен, и да мине под негово управление, за да може да се превърне в платен паркинг.

Проверка в Търговски регистър установи, че Божилов е участвал в търговски дружества като “Електра 999″, където е бил съдружник със Златомир Иванов-Баретата. Работил е и в отдел “Кредитиране” в Банката за земеделски кредит и във фирма за търговия на едро. Със застреляния през 1995 г. Пламен Михайлов-Кимбата са били съотборници в една лодка като състезатели на ЦСКА и стават шампиони през август 1995 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар