29 декември 2012 г.

BTV и „Булсатком“ спорят за над 1 млн. лв.

0 коментара
„Булсатком“ дължи над 1 млн. лв. на bTV Media Group. “Шефовете на „Булсатком“ лъжат, че сателитният оператор на телевизионни програми няма неразплатени сметки”, твърди пресаташето на телевизията Константина Маркова. 

Преди Коледа bTV Media Group изключи сигнала на седемте си програми към мрежата на оператора с мотив, че фирмата му дължи пари за 2012 г. и че няма да подписва договор за 2013 г. В идентично писмо до медиите същото направи и TV 7. В отговор управителят на „Булсатком“ Петър Петров съобщи, че дружеството няма задължения към bTV. Фирмата организира пресконференция на която съобщи, че между двете телевизии има споразумение за кражба на техни клиенти и прехвърлянето им към „Виваком“, където съсобственик е босът на Корпоративна търговска банка и TV7 Цветан Василев, пише mignews.info.

В първия работен ден след Коледа от bTV съобщиха, че не са получавали никакви пари от оператора след избухването на скандала и че последното плащане на „Булсатком“ към тях е отпреди няколко месеца. BTV отказва да уточни за каква сума става въпрос. Според хора от сектора спорът е за над един милион лева.

Вчера бе последният срок, в който двете телевизии трябва да се договорят с „Булсатком“ за продължаване на договора за 2013 г. Ако това не стане, от 1 януари двете bTV и TV7ще изчезнат от обсега на дистанционното за абонатите на сателитния доставчик.

0 коментара:

Публикуване на коментар