24 октомври 2018 г.

Шизофрения! ДПС громи кабинета, но с ГЕРБ отхвърли ветото на президента

0 коментара
Миниатюрната партия отдавна е обект на груби шеги и закачки заради силната си, но очевидно несподелена любов към ГЕРБ

ДПС за пореден път демонстрира тежката си форма на шизофрения по отношение на ГЕРБ. След като днес пародийният председател Мустафа Карадайъ едва прочете от парламентарната трибуна кратка декларация, чрез която „заплаши с предсрочни избори“, минути по-късно движението подкрепи ГЕРБ при гласуването на наложеното вето на президента върху Закона за държавната собственост. Двойнственото поведение не остана незабелязано от БСП, които получиха поредно доказателство, че са единствената опозиция в 43-ото НС.

Парламентарната група на миниатюрната партия отдавна е обект на груби шеги и закачки заради силната си, но очевидно несподелена любов към ГЕРБ. Трудно говорещият български език Мустафа Карадайъ редовно твърди, че е „опозиция“, но в същото време 24-ата депутати на ДПС са постоянна патерица на ГЕРБ в критични дни в пленарна зала. Депесарите гласуват в синхрон с ГЕРБ ключови закони, а отделни депутати открито се подмазват на премиера Бойко Борисов и шефа на групата на герберите Цветан Цветанов.

Скандали тресат и самата парламентарна група на ДПС. Двама от депутатите – Йордан Цонев-Ментата и комичната Велислава К. се опитват да командват депутатите, използвайки паролата „Доган така каза...“ Като виц се разказва случка по време на българското председателство на ЕС, когато без тяхно „разрешение“ депутатът Джейхан Ибрямов си позволил да зададе парламентарен въпрос на министър-председателя. „Шокиращо-скандалното питане“, провокирало гнева на провъзгласилите се за „шефове“ двама самозванци, бе свързан с....програмата на правителство за председателството на ЕС. Според Ментата и Велислава К. това можело трайно да провали иначе добрите отношения на партията с ГЕРБ....

Според запознати обаче, Ибрямов е попаднал на мушката на двамата интриганти, защото си позволявал „своеволия“ и не зачитал тяхното несанкционирано от Ахмед Доган „шефство“ в парламентарната група. Депесари казват, че откакто е внедрена в ДПС от изгонения Христо Бисеров, основното занимание на Велислава К. било да върти евтини и измислени интриги в партията и сред малкото журналисти, които все още обръщат внимание на нескопосоно съчинените от нея клюки. В ДПС я обвиняват, че чрез глупави журналисти пробвала да се разправя медийно с враговете си, но всичките й карти отдавна били разкрити. В подобна ситуация бил в момента й Ибрямов. Дамата до такава степен си е повярвала, че дори се опитала да омотае в дребните си интриги и самия Доган. Преди месец тя поискала среща с него, на която обяснила, че вече не иска да е депутат от Плевен, а от Ловеч. Почетният председател я „наритал“ и й наредил да стяга партийните си структури и че ще я държи лично отговорна при провал на евровота и местните избори през 2019 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар