9 април 2011 г.

Министър обвини Блъсков в рекет

0 коментара
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обвини в рекет издателя и главен редактор на вестик „Република“ Петьо Блъсков. В ефира на телевизия btv Найденов съобщи, че във ведомството пристигнали редица писма, с които от “Република” искат да им бъде платено за рекламни карета. След като от институцията отказали, вестникът започнал да злослови по неин адрес.

Блъсков отрече обвиненията на Мирослав Найденов, че изданието е изнудвало ведомството за пари. Издателят категорично заяви, че не е настоявал министерството да плати за реклама на страниците на вестника, както твърди Найденов.

“Това е хвърлено в пространството, невярно твърдение”, категоричен бе Блъсков. Той обясни, че е изпратил едно писмо до министерството с искане за достъп до обществена информация.

Блъсков допълни, че рекламите на дейности, извършвани от държавни институции, се дават на “правилните вестници”. Официално се обявявали конкурси, но при тях “нещата стават под масата”, твърди още журналистът. Именно това била причината той да не участва в такива от години. “Миналата година на някои вестници са раздадени 4-5 милиона лева от 5-6 министерства”, заяви още Блъсков. И определи въпросните издания като “толкова сладки, че може диабет да хванеш”.

0 коментара:

Публикуване на коментар