10 април 2011 г.

Агенти на БСП плъзват из мрежата

0 коментара
БСП смята да заложи на онлайн кампания, която да гарантира силно присъствие на партията в социалните мрежи Фейсбук и Туитър, както и хвалби за социалистите по форумите в интернет. Това предвижда разработената от Антон Кутев предизборна стратегия, която да обхваща глобалната мрежа. 
Платформата, разписана от депутата, има две плоскости – обща политика и политика по места. Идеята на Кутев е левицата да обхване национални местни форуми, най-често медийни, в които се отразява дейността на БСП. Във всеки град местната организация на социалистите ще избере между 10 и 15 “млади и образовани хора”, предвижа още планът на Кутев. Всеки един от тях ще пише в различна сфера. Някои ще имат за задача да хвалят кандидата за кмет на партията, а други да се застъпват пред останалите юзъри за идеите на БСП и “да ги обясняват”.

На национално ниво също ще има екип от 15 души, които да следят работата на “колегите си” и от своя страна да защитават партийните цели във форумите на националните медии. Въпреки че според БСП планът им за онлайн кампания, с която да привличат в редиците си младите хора, е особено иновативен, подобни организирани от ГЕРБ онлайн групички, действат вече от няколко месеца.

Въпреки това според социалистите идеята е креативна и ще донесе успех. Тезите ще бъдат измисляни от условно наречен “мозъчен тръст”, който ще има за цел да обобщава информацията. За изглаждане на позициите и получаване на пълен синхрон с тези на Изпълнителното бюро пък, координаторите ще се допитват до секторните съвети в партията, които ще обясняват вижданията на социалистите.

После оформените идеи ще бъдат спускани до представителите на левицата по места, а изпълнението им ще бъде следено. В БСП са решили и да подготвят “платформа” от няколко интернет страници, едната от които вече е готова: http://azprotestiram.com/

Според идеята на Кутев още БСП ще си създаде профил в Туитър, откъдето да изпраща “кратки и ясни послания”, както и “разрития за ГЕРБ”. Също така левицата ще се опита да синхронизира действията си във Фейсбук. “Към момента има десетки групи за оставка на Бойко Борисов – целта ни е да обединим всичко това, за да не се получава такова разпокъсване, а и да имаме реален индикатор за бройки”, обясниха от Изпълнителното бюро на БСП.

Реализацията на проекта ще струва няколко хиляди лева на месец, но окончателният бюджет, който ще бъде одобрен от тясното партийно ръководство, не е ясен, а може и да бъде разширяван.

0 коментара:

Публикуване на коментар