9 април 2011 г.

Огнян Донев и Любомир Павлов са собствениците на „Труд“ и „24 часа“

1 коментара
Огнян Донев и Любомир Павлов са вписани в Търговския регистър като собственици в „Медийна група България холдинг“ ООД. Информацията е публикувана в в публичния електронен регистър. В медийния холдинг влизат дружествата, които издават "Труд", "Седмичен труд", "24 часа", "168 часа" и повече от 10 други вестници и списания.

Според вписания в регистъра дружествен договор собствеността в холдинга се разпределят така: Любомир Павлов, който е и управител, притежава 43 дружествени дяла, Огнян Донев - 40 дяла, "БГ Принтмедия" ООД - 17 дяла. Съдружници в "БГ Принтмедия" ООД са Любомир Павлов като физическо лице с 47% и регистрираната във Виена фирма "БГ Приватинвест" с 53%. Решенията за промяната в собствеността на "Медийна група България холдинг" са взети на общи събрания на 27 март. Оттогава са и договорите за покупко-продажба на дяловете, които също са вписани в регистъра.

През декември 2010 г., когато немската компания ВАЦ продаде вестниците и списанията, които притежаваше в България, Огнян Донев беше само финансов инвеститор и, както официално бе обявено на пресконференция, си запази правото по-късно да стане съдружник. Сегашната промяна в собствеността отразява действителното участие във финансирането на сделката.

Вписването на Огнян Донев като съсобственик на издателската група слага край на скандалите около най-големите български вестници.

1 коментара:

  • 6/17/2011 4:43 сл.об.
    Анонимен :

    Явно Медийна група България е амбициозен проект. Напоследък се говори, че от м.юли ще пуснат на пазара и нов всекидневник (пряк конкурент на "Телеграф"), с което ще навлязат и в тази ниша...

Публикуване на коментар