16 август 2011 г.

"Адрез" вместо "адрес" пишат в правителството

0 коментара
Сериозни проблеми с правописния български език имат чиновниците от отдел "Приемна" на Министерски съвет. Оказва се, че в правителствената дирекция, която приема писма и жалби на гражданите до премиера Бойко Борисов, работят неграмотни хора.

Това се потвърждава от официален отговор на правителствената администрация на писмо на Съюза на българските журналисти. Организацията изпрати жалба до институциите, в която се оплаква от бавното правораздаване, което им пречи да влязат във владение на имотите, които в момента се стопанисват от некоректни наематели.

На първа страница в обратното писмо, неизвестен чиновник вместо "адрес за кореспонденция" е написал "адреЗ за кореспонденция". Фрапиращата правописна грешка е направила силно впечатление на шефовете от СБЖ. Те показали писмото на журналисти като доказателство, че не неграмотността е голяма не е само сред учениците, но и държавните служители.

Чиновници припомнят, че цялата кореспонденция минава през шефката на отдел "Приемна" Соня Божикова.  Тя работи в отдела през последните 9 г. Всички отговори на жалби и писма на граждани се подписват от нея.

0 коментара:

Публикуване на коментар