16 август 2011 г.

Кънчовците издигнаха кмет в Балчик

0 коментара
Социолозите бизнесмени Андрей Райчев и Кънчо Стойчев ще играят на местните избори в Балчик със свой кандидат - кмет. Двамата издигнаха за нов мандат настоящия градоначалник Николай Ангелов, който ще се яви като независим на вота през есента. Целта на маститите социолози е да запазят влиянието си в градчето, където се намира голф комплексът им "Блек сий рама", построен за около 40 млн. евро преди няколко години.
Загрижени за просперитета на бизнеса си в Балчик, Райчев и Стойчев се заели с осигуряване на политичека подкрепа за протежето си, което им разреши строежа на голф игрището и през годините удовлетворяваше всичките им бизнес прищявки. Социолозите са водили разговори с ръкъводни фактори в БСП, НДСВ и ДПС и са получили обещание местните им структури да гласуват за Николай Ангелов, съобщиха източници от централите на политическите формации. От управляващата партия ГЕРБ и "Атака", които двамата неуморно плюят в медийните си изяви, бизнесмените социлози са получили категоричен отказ. Партията на Бойко Борисов вече издигна собствен кандидат - кмет - това е депутатът Светомир Михайлов.
"Те имат сериозни интереси в Община Балчик. От обикновени, нормални социолози, там те се станаха и много сериозни бизнесмени. Те имаха интерес да подкрепим техния кандидат -кмет. Ние обаче се съобразяваме с местните структури и областното ни ръководство. С това могат да се обяснят странните им "проучвания" за краха на ГЕРБ на президентските избори", твърдят от партията на Бойко Борисов.
 
През 2007 г. кандидатът на Кънчовците бе подкрепен от Тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС. Самият Николай Ангелов твърди, че предпочита да бъде независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от партийни формации, защото това според него е формулата, по която градоначалниците трябва да бъдат избирани. Според него, издигането на д-р Михайлов е резултат от желанието на ГЕРБ да има чисто партиен кандидат.
Обществото едва ли подозира, че вечно пелтечещият от телевизора Андрей Райчев и партньорът му Кънчо Стойчев са мултимилионери. В журналистическата гилдия и сред социолозите обаче отдавна се знае, че само богаството на Райчев надхвърля 150 милиона евро.
Цялата инвестиция в комплекса „Блек Сий Рама надхвърля 40 млн. евро. Дизайнер на игрището за голф е живата легенда в този аристократичен спорт Гари Плейър. В комплекса се предлагат над 25 модела двуетажни вили по дизайн на европейски и американски архитекти. Цялостният проект е за около 400 къщи.
Мащабната инвестиция в комплекса е само едно от бизнес начинанията на Кънчовците. Техни колеги от социологическия бранш твърдят, че в България очевидно действа уникален модел, неприложим по света – колкото повече бъркаш в прогнозите си, толкова по-богат ставаш. Социологическата им агенция "Галъп" не предвиди влизането на „Атака" в 41-ия парламент, а преди парламентарните избори през 2009 г. упорито твърдеше, че разликата между ГЕРБ и БСП ще бъде „не повече от 5-6 процента, а може и да се стопи в последния момент". Въпреки платените си и лъжливи проучвания на общественото мнение, Райчев и Стойчев продължават да се появяват по телевизията и да ръсят акъл. Свързаните с тях социологически агенции пък винаги се уреждат с най-апетитните поръчки за измерване на  настроенията в обществото.

0 коментара:

Публикуване на коментар