16 август 2011 г.

Мара Мисса седна на рязан клон

1 коментара
Не е имало по-безпринципна, по-изкуствена, по-живописна и по-абсурдна коалиция от тази на Мара Мисса-Капон и Касим Дал. Виждали сме исторически абсурдни съюзи като БЗНС – ВМРО или БСП – Ера 3, но подобен ситен политически трошляк не се е случвал. 
 
От 2000 г., когато заведох Мара Мисса на конгрес на Демократическата партия това чудо на природата премина като кална биволица през умопомрачителни превъплащения – през 2005 г. си откупи мястото в Парламента от Праматарски и Надка Михайлова, после се доближи до свещените телеса на Командира Костов, като преди това стана „независима”, на първите избори за Европарламент бе от най-яростните адепти на Бойко Борисов, натириха я и от там/нали си спомняте, че се подложи на ДПС и стана инициатор на комисията „Сретен Йосич-Бойко”/, направи някаква хлъзгава коалиция със СДС, на вторите европейски избори се съюзи с Ковачки, ВМРО и Гергьовден в коалиция „Напред”, тях напусна и на последните избори пристана на Янето и стана кандидатка на РЗС в Пловдивски окръг, междувременно подкрепи Гоце Сирищника за втори мандат, а имаше период на взаимна близост и до другаря Алексей чрез пенсионирани генерали от МОСАД като Дани Ятом, например. Убеден съм, че никога и никъде не е съществувало такова подобие на политик, но стряскащо е, че се намират непрекъснато хора да и` вярват?! Всъщност, единственото, което може да предложи са парите, разполагаща с тях в изобилие. Личната и` партия ЕНП се спихна до тя, любимия Бабикян/той е провъзгласи за безподобна Мисс - тя го праща` на концерт на АС/ДС в Атина, катастрофираха в любовен унес, та после му пое текущите разходи, а Арман се отблагодари с вярност срещу тлъсти хонорари/, Надя Миронова и още няколко платени момци, повтаря до втръсване, че е „център-дясно” и чат-пат прави кампании,  до една безсмислени и безрезултатни, въобще – обществената полза от нея и партията клони към политическата нула. 

Другият участник в коалицията е Касим Дал и сподвижника Корман Исмаилов, низвергнати от ДПС и Доган в сарая. Програма или някакъв план за действие и при тях липсва, а повтарят до втръсване неясни послания за „етнизиран вот” и „без хора с досиета”. Ама чакайте бе чожум, вие бяхте десетилетия до баша Ахмед, чак сега ли загряхте, че има досие колкото „Война и мир”, че всички около него също са „антенки” на ДС, някак не се връзва подобна дълговечна заблуда в уж опитни политици. А нима не са участвали в кампании из Делиормана и Кърджалийско, където вотът е само и единствено етнически, нима и Касим, и другаря му не участваха в превръщането на ДПС в етнически синдикат?!

            Какво всъщност обединява Мисса и Касим?

Единствено липсата на принципи, желанието, неистовото желание да са „в джаза”, в политическия джаз, уподобяващ обществен публичен дом със занижена тарифа. Има и нещо безкрайно смущаващо, граничещо с порнографията – като как Дал ще заведе при бедния си, с груби и пожълтели от тютюна ръце, електорат лустросаната в „Макс Мара” и „Живанши”, напъчила корем от шията Мара Мисса, за която изяждането на 20-ина кюфтета е следобедна закуска, докато онези с напуканите ръце вкусват месо само по мюсюлманските празници?! И ще им говорят за „европейските ценности”, „цетнър-дясно, либерален вектор или християн-демократическа визия за Европа”?! Като как ще стане тая уйдурма? Вие, драги читатели, вярвате ли на това представление? Амчи, Мисса, която е известно, срам няма, ако се загърне с фередже и тури една бурка, те ще я объркат със сифирджийски тупан бе, Касиме!? И знаеш какво следва, нали? Живописна кампания предстои, няма що.

Всъщност джамбазлъкът е пределно прост и до болка циничен, както и всичко в родната ни политика: Мара Мисса предлага пари и регистрация, а Касим Дал гласовете на онези с такетата и мазолестите ръце. Толкова. Тук няма нито център, още по-малко дясно, да не говорим за „либерален” или „мултиетнически” модел. Не е ясно какво предлага засега Арман Бабикян, освен ако ВМРО в кампанията на „Напред” преди време не са го преминали на другия бряг наистина, както се говори, тогава ще дарява щедро задните си части, както е правил на воля и преди. 

Въпреки разкешването Мисса все сяда на рязан клон – така стана дори, когато се завтече да носи сигнали в ДАНС на Алексей Петров по времето на тройната коалиция, та се сурна и претрепа от бързане, а шофьорът и` два часа обикаля да я преоблича, че нямало чорапогащник с такива размери в половин София. Клонът е одрусан до шумка и сега, но има още за пазаруване, според нейните разбирания,  там  е майсторка, но ми се ще да видя лицата на Касим и Корман след края на изборите… Иначе неповторимото антропологично чудо, тежко боледуващо от хипербулия има опции за президент/че бива ли без нея, бе, кьорпе?!/и за кмет на Пловдив /не може да пропусне обсесията/номинирана от група граждани, обхванати от партийна бравурност, но който и път да избере ми се струва, че всичко ще завърши като на казълбашка сватба. Касим може да  обясни на Капонката за какво иде реч…
 
П.П. Щях да забравя. Дал и Исмаилов особено държат на „чистото минало” – досиета, обвързаности с БКП и т.н. Не е лошо да се заинтересуват от най-близкото, роднинското обкръжение на Мисса или най-скъпите и` приятели като Калудов или бившия червен кмет на Несебър Николайчо Трифонов, например. Поразпитайте я, като къдии я поразпитайте, ако не ви отговори – потърсете ме, ще чуете умопомрачителни неща.


1 коментара:

Публикуване на коментар