18 април 2012 г.

bTV плащала по 24 бона за едно предаване на “Господари на ефира”

0 коментара


24 000 лева за едно предаване на “Господари на ефира” е получавал продуцентът Магърдич Халваджиян от бтв. Сумата е  3 пъти по-висока от парите, които той е вземал от Нова тв. Себестойността на едно издание на комедийното шоу е около 4 000 лева, твърдят източници от bTV .

В годините на благоденствие тази сума не е била проблем за медията. Кризата обаче удари сериозно най-голямата телевизия. За да намали разходите си bTV оряза заплатите на репортерите. Друга част от персонала пък била преназначена на половин работен ден. Ръководството на дълго време тактично се правило, че не забелязва договора с “Глобал вижън” на Халваджян, защото самата телевизия го е предложила и някой трябва да носи отговорност за подписването му.

Под натиска на собствениците обаче българските мениджъри били принудени да се пробват да запушат кранчето, от което изтичат толкова много пари. Телевизията опитала да се договори приятелски с Халваджян, който освен “Господари на ефира”, прави още няколко предавания в bTV.  Халваджиян обаче им казал, че има  перфектен договор и перфектен рейтинг и не се чувства виновен, че да бъде наказан с намаляване на заплатата.
След обвиненият в цензура, които процудентът отправи към bTV,  медията поиска от него да върне 10- те млн. лева, предплатени за реализацията на предаването “България търси талант” и сериала “Седем часа разлика”.

В края на миналата седмица от телевизията обявиха, че зад  скандалите с продуцентите от “Глобал Вижън” стоят милиони левове. Разривът беше предизвикан след свалянето на "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Преди това телевизията прекрати договора и на едно от най - рейтинговите предавания в програмата си "Море от любов", което също се продуцира от Магърдич Халваджиян. bTV поиска разрешение от “Глобал Вижън” да разсекрети договорите, за да стане ясно за какви суми става въпрос.

0 коментара:

Публикуване на коментар