17 април 2012 г.

Делян Пеевски се нанесе в сградата на “Труд”

5 коментара
Медиите на ДПС се нанесоха в сградата на бившата редакция на вестник “Труд” на столичната улица “Екзарх Йосиф”119. Имотът бе даден на бившия главен редактор на вестника Тошо Тошев от новите собственици на “Медийна група България” Огнян Донев и Любомир Павлов в замяна на 4-те му процента от дъщерното дружество “Медия холдинг”.

Веднага след като стана собственик, Тошев го продаде на управляващия медиите на ДПС Делян Пеевски. По неофициална информация, той е получил 6 млн. евро за неугледния и неаткрактивен като местоположение имот. В края на август 2011 г., в сградата започна основен ремонт, който приключи в края на март тази година.

Групировката планира да разруши сградата на “Цариградско шосе” 113. Там банкерът Цветан Василев, който е спонсор на проправителствените издания, е решил да строи нова бизнес сграда.
 “Свръхмодерната сграда” на "Екзарх Йосиф" е с червена фасада и цялата в стъкло, с алуминиеви рамки в цвят орех. В нея се помещават издаваните от Нова Българска Медийна Група вестници – „Телеграф”, „Монитор”, „Меридиан мач”, „Политика” и английското издание на групата Europost.

5 коментара:

  • 4/17/2012 11:32 пр.об.
    Анонимен :

    Супер, нещата се изясняват малко по малко - щом Т.Тошев прави бизнес с Д.Пеевски, то и вестника му "Преса" гравитира към медийната група на ДПС.

  • 4/17/2012 11:42 пр.об.
    Анонимен :

    Невероятно, но факт. Т.Тошев не само преотстъпи сградата на в."Труд" на конкуренцията на Ир.Кръстева и сина й Пеевски, но забогатя от това!

  • 4/17/2012 1:28 сл.об.
    Анонимен :

    Ако бяхте по-информирани и четяхте малко повече, щяхте да знаете, че не просто правят бизнес заедно, а се обединиха официално в нов издателски съюз- регистриран в съда. Заедно с други издатели, разпространителски фирми и рекламни къщи.

  • 4/17/2012 2:08 сл.об.
    Анонимен :

    Новият "пенкилер съюз" включва от всичко по малко - издатели на вестници и продавачите им по сергиите, електронни медии,рекламни агенции. Така, че ако ДПС решат да гътнат властта - да стане...

  • 4/17/2012 6:07 сл.об.
    Анонимен :

    До 3- ако четеше малко по-внимателно щеше да видиш, че има две публикации по случая - първата е чисто информационна, а втората - анализ на медиите присъстващи в БМС. Статиите са на първа страница в сайта

Публикуване на коментар