19 август 2011 г.

Волен вае тяло в партиен фитнес

1 коментара
1 милион лева от държавната субсидия за партия "Атака" са пръснати за ремонт и оборудване на фитнес център. Той се намира в централата на "Атака" на улица Врабча 1" в София. С парите от субсидията се реновирани и помещения на площад "Славейков". Това твърдят независимите депутати Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, които напуснаха "Атака" след като бяха заставени да бъдат гаранти по банкови заеми на офшорни фирми в размер на 150 000 евро.

Според тях обаче е невъзможно ремонтът и оборудването на фитнес залата да са глътнали 1 млн. лв. Те са убедени, че хо-голяма част от парите са са прибрани от Волен и Капка. Всеки ден семейство Сидерови отделя по час за тренировка във фитнес центъра. За да влязат по-бързо във форма, те наели инструктор, който ги напътствал във физическите упражнения.

Заниманията в залата очевидно са дават резултат, тъй като през последните месеци Капка Сидерова демонстрира учудващо добър външен вид и дори мускули.  Това обаче е платено с държавните пари на "Атака", които вместо да бъдат разпределяни из местните структури, са използвани за задоволяване на капризите на Сидерови.

Отцепилите се атакисти искат Сметната палата да провери колко пари от дарения и от държавната субсидия са постъпили в брой и по банкови сметки в "Атака"  от 2005 г. досега, както и дали има трансфери в чужбина. Тримата искат да се провери и кой е собственик на частното печатно издание в.“Атака“ както  колко пари дава партията за издръжката му. Отпцепниците твърдят, че от създаването на „Атака“ през 2005 г. досега през Сидеров са преминали общо 15 милиона лева. Не било ясно обаче къде са отишли парите.

Гумнеров, Николов и Пейчев са открили, че собственици на офшорките на Сейшелските острови, към които са поръчители част от настоящите депутати са две лица - Христо Косев Христов и Камен Тодоров Петров. Първият е покойник, роден е бил през 1934 г., активен член на „Атака“. Вторият е портиер в централата на "Атака" на ул."Врабча" №1 и е вуйчо на Капка Сидерова. Покойният Христо Косев Христов е собственик на две офшорки – "Сангрия" и "Галатея Трейд Груп".

Камен Тодоров Петров е собственик на 3 офшорни фирми, всяка с уставен капитал от по 100 000 долара и общ уставен капитал съответно 300 000 долара. Офшорните фирми са "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутсорсинг Фасилити". Прави впечатление също, че петте фирми имат един и същи адрес – "Шам Пенг Тонг Плаза" 103. Имат и еднакъв уставен капитал – по 100 000 долара.

1 коментара:

Публикуване на коментар